Macarrons sinarquencs

Fàcil
75 minuts
4 persones

La pasta no és només dels italians

Macarrons sinarquencs
Macarrons sinarquencs
15 de febrer 2023 - 19:59

Cuinem una recepta tradicional de la Plana d’Utiel, en concret, del poble de Sinarques. Parlem dels macarrons sinarquencs, un plat 100% apte per a vegans. No penseu que la pasta és propietat exclusiva dels italians, ací tenim també la nostra pasta fresca.

Pren nota!

  • 250 g de fesols rojos
  • 500 g de farina
  • 4 alls
  • 2 tomaques 
  • 1 ceba
  • Pebre roig dolç
  • Herba-sana
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Mesclem la farina amb aigua i sal.
  2. Ho pastem fins a obtindre’n la textura desitjada.
  3. Estirem la pasta amb un corró o amb una maquineta.
  4. Enrotllem els trossos de pasta i els tallem a tires amples.
  5. Posem a bollir els fesols fins que estiguen tendres.
  6. Sofregim la ceba i els alls.
  7. Hi afegim pebre roig i la tomaca ratllada.
  8. Hi incorporem el safrà, els fesols i ho cobrim d’aigua.
  9. Ho rectifiquem de sal i hi aboquem els macarrons.
  10. Ho deixem coure durant 6 minuts, aprox.
  11. Ho servim amb herba-sana per damunt.

Nutrició: fesols rojos

Es tracta d’un aliment amb baix contingut de greix i alt contingut de proteïna d'origen vegetal (deficitària en metionina). També és important el seu contingut de fibra (soluble i insoluble), la qual afavorix el trànsit intestinal i ajuda a combatre el restrenyiment. Són font de calci i seleni i tenen un alt contingut de ferro, magnesi, zinc, potassi, fòsfor, tiamina, niacina i vitamina B6. Tenen concentracions baixes de components antinutritius (saponines, tanins i fitats). Estos components poden interferir en l'absorció d'alguns nutrients i generen problemes digestius, però este problema se soluciona amb una bona remulla i una bona cocció dels fesols.

També et pot interessar

stats