Macarrons sinarquencs
La pasta no és només dels italians
Cuinem una recepta tradicional de la Plana d’Utiel, en concret, del poble de Sinarques. Parlem dels macarrons sinarquencs, un plat 100% apte per a vegans. No penseu que la pasta és propietat exclusiva dels italians, ací tenim també la nostra pasta fresca.
Pren nota!
Ingredients
- 250 g de fesols rojos
- 500 g de farina
- 4 alls
- 2 tomaques
- 1 ceba
- Pebre roig dolç
- Herba-sana
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Mesclem la farina amb aigua i sal.
- Ho pastem fins a obtindre’n la textura desitjada.
- Estirem la pasta amb un corró o amb una maquineta.
- Enrotllem els trossos de pasta i els tallem a tires amples.
- Posem a bollir els fesols fins que estiguen tendres.
- Sofregim la ceba i els alls.
- Hi afegim pebre roig i la tomaca ratllada.
- Hi incorporem el safrà, els fesols i ho cobrim d’aigua.
- Ho rectifiquem de sal i hi aboquem els macarrons.
- Ho deixem coure durant 6 minuts, aprox.
- Ho servim amb herba-sana per damunt.
Nutrició: fesols rojos
Es tracta d’un aliment amb baix contingut de greix i alt contingut de proteïna d'origen vegetal (deficitària en metionina). També és important el seu contingut de fibra (soluble i insoluble), la qual afavorix el trànsit intestinal i ajuda a combatre el restrenyiment. Són font de calci i seleni i tenen un alt contingut de ferro, magnesi, zinc, potassi, fòsfor, tiamina, niacina i vitamina B6. Tenen concentracions baixes de components antinutritius (saponines, tanins i fitats). Estos components poden interferir en l'absorció d'alguns nutrients i generen problemes digestius, però este problema se soluciona amb una bona remulla i una bona cocció dels fesols.