Magdalenes de coco
Amb José María Casañ
Ingredients
- 3 ous
- 250 g de sucre
- 250 g de coco ratllat
- 25 g de mistela moscatell
- 100 g de crema pastissera
Per a la crema pastissera:
- 125 g de sucre
- 50 g de fècula de dacsa
- 500 ml de llet
- 5 ous
- Canella en branca
- Corfa de llima
Elaboració
- Infusionem la llet amb llima i canella.
- Batem els ous amb el sucre i la fècula de dacsa.
- Hi afegim la llet aromatitzada.
- Ho coem al foc fins que espessisca, i ho reservem.
- Batem els ous de les magdalenes amb el sucre.
- Hi afegim el coco i ho integrem tot
- Hi incorporem la crema i la mistela, i ho batem bé.
- Ho escudellem en càpsules de paper.
- Ho enfornem a 200 °C durant 15 minuts.
100 anys enfornant
Allà per 1910, el besavi de José María tenia un forn on acudien els veïns de Benicàssim a coure els pans fets a casa. Poc abans de la Guerra Civil, el abuelo Melé va crear ja un negoci de forn de pa al voltant d’eixe forn, i encara conserven les seues receptes. L’any 1965, el pare de José María (que també és José María) li va donar el nom actual al forn. Ell es va fer càrrec del forn en 1993, només acabar el servei militar
El forn de José María és molt popular a Benicàssim, ja que són els encarregats de preparar cada any més de 20.000 coquetes per a les festes de Sant Antoni. Estes coquetes d'anís, mistela, sucre, oli i farina es repartixen durant la benedicció dels animals i en la seua elaboració participen, durant 4 dies, ames de casa, veïns, xiquets, festers i membres d’altres col·lectius de la localitat.