Magret d'ànec amb salsa d'açaí

Fàcil
45 minuts
2 persones

Bona combinació

Magret d'ànec amb salsa d'açaí
Magret d'ànec amb salsa d'açaí
11 de desembre 2023 - 20:10

Cuinem un magret d’ànec amb salsa d’açaí, dacsa i puré de carabassa especiat. Com que l’açaí és una fruita dolça, el magret d’ànec pot ser la carn perfecta perquè li servisca d’acompanyament.

Pren nota de la recepta!

  • 1 magret d’ànec
  • 200 g de dacsa fresca o congelada
  • 4 escalunyes
  • 2 alls
  • Açaí líquid
  • Suc de carn
  • Mantega
  • Pebre negre
  • Sal

Per al puré:

  • 250 g de carabassa neta
  • 1 creïlla
  • Gingebre
  • Canella en rama
  • Anís estrellat
  • Pell de taronja
  • Mantega
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Bollim la carabassa i la creïlla amb les espècies.
  2. En fem un puré, ho salpebrem i ho lliguem amb mantega.
  3. Ofeguem l’all i l’escalunya.
  4. Hi incorporem l’açaí, el suc i la mantega i ho deixem reduir.
  5. Triturem la salsa i la reservem.
  6. Cuinem a la planxa el magret d’ànec i el reservem.
  7. Desgranem la dacsa i la saltem en la paella del magret.
  8. Servim el magret amb el puré, la dacsa i la salsa d’açaí.

L'açaí

L’açaí és el fruit d’una varietat de palmera que creix a Sud-amèrica, principalment a la selva amazònica. Són unes baies que es troben agrupades com si foren dàtils, i que es tracta d’un fruit molt apreciat des de fa segles, fins i tot ja pels indis amazònics precolombins. Una vegada collida la fruita madura, es deteriora ràpidament, per això se sol consumir la polpa congelada o deshidratada.

En les platges més concorregudes del Brasil és freqüent trobar venedors de puré d’açaí fresc, quasi granissat. En cuina s’utilitza la polpa fresca o congelada, habitualment per a elaborar batuts i altres begudes, receptes de rebosteria i també per a preparar gelats, ja que té una textura cremosa molt interessant. El seu sabor és peculiar, podríem dir que seria alguna cosa pareguda a mores amb xocolate.

També et pot interessar

stats