Magret d'ànec amb salsa d'açaí
Bona combinació
Cuinem un magret d’ànec amb salsa d’açaí, dacsa i puré de carabassa especiat. Com que l’açaí és una fruita dolça, el magret d’ànec pot ser la carn perfecta perquè li servisca d’acompanyament.
Pren nota de la recepta!
Ingredients
- 1 magret d’ànec
- 200 g de dacsa fresca o congelada
- 4 escalunyes
- 2 alls
- Açaí líquid
- Suc de carn
- Mantega
- Pebre negre
- Sal
Per al puré:
- 250 g de carabassa neta
- 1 creïlla
- Gingebre
- Canella en rama
- Anís estrellat
- Pell de taronja
- Mantega
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Bollim la carabassa i la creïlla amb les espècies.
- En fem un puré, ho salpebrem i ho lliguem amb mantega.
- Ofeguem l’all i l’escalunya.
- Hi incorporem l’açaí, el suc i la mantega i ho deixem reduir.
- Triturem la salsa i la reservem.
- Cuinem a la planxa el magret d’ànec i el reservem.
- Desgranem la dacsa i la saltem en la paella del magret.
- Servim el magret amb el puré, la dacsa i la salsa d’açaí.
L'açaí
L’açaí és el fruit d’una varietat de palmera que creix a Sud-amèrica, principalment a la selva amazònica. Són unes baies que es troben agrupades com si foren dàtils, i que es tracta d’un fruit molt apreciat des de fa segles, fins i tot ja pels indis amazònics precolombins. Una vegada collida la fruita madura, es deteriora ràpidament, per això se sol consumir la polpa congelada o deshidratada.
En les platges més concorregudes del Brasil és freqüent trobar venedors de puré d’açaí fresc, quasi granissat. En cuina s’utilitza la polpa fresca o congelada, habitualment per a elaborar batuts i altres begudes, receptes de rebosteria i també per a preparar gelats, ja que té una textura cremosa molt interessant. El seu sabor és peculiar, podríem dir que seria alguna cosa pareguda a mores amb xocolate.