"Malfatti" (nyoquis mal fets)
"Mal fets", però boníssims
Ingredients
- 150 g de farina
- 300 g de creïlles
- 300 g de formatge ricotta cremós
- 75 g de formatge parmesà
- 2 rovells d’ou
- Ruca
- Anou moscada
- Pebre negre
- Sal
Per a la salsa:
- 1 kg de tomaques variades
- 8 alls
- 1 pimentó roig
- Timó fresc
- Romer fresc
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Coem les creïlles i les fem puré.
- Hi afegim els formatges i els rovells i ho mesclem.
- Hi incorporem la farina i ho salpebrem.
- Ho integrem tot bé i formem boletes.
- Coem els nyoquis amb aigua i sal i ho reservem.
- Trossegem les tomaques i el pimentó.
- Fregim els alls, les tomaques i el pimentó i ho deixem coure.
- Hi afegim el timó i el romer.
- Hi incorporem els nyoquis i ho saltem.
- Ho servim amb les fulles de ruca.
Nutrició: ricotta
És un formatge ric en calci i vitamines del grup B, com la vitamina B12, i també en proteïnes d'alt valor biològic. És ric en aminoàcids ramificats que participen en la recuperació muscular proteica i disminueixen la utilització del glucogen muscular, per la qual cosa afavoreix el rendiment esportiu i és una bona opció per als esportistes després de l'entrenament, especialment si és de llarga duració. La ricotta és recomanable per a xiquets i adolescents, no sols pel seu contingut en proteïnes, sinó pel de greixos saturats i sal, que és més baix que el d’altres tipus de formatges. Es tracta d’un formatge molt sol·licitat per flexivegetarians i vegetarians per a completar la seua alimentació i augmentar el consum de vitamina B12, calci i proteïnes.