Mandonguilles de carn amb salsa de tomaca i clòtxina
Un clàssic del mar i muntanya
Les clòtxines són un producte de primera categoria, tractat per mans expertes i en un entorn de luxe com són les aigües de Sagunt i de València. Les podem cuinar per a acompanyar tota classe de plats, són molt versàtils.
En aquesta recepta et portem les tradicionals mandonguilles de carn acompanyades d'aires marins. Pren nota, que comencem!
Ingredients
- 500 g de magre picat
- 500 g de cansalada entreverada picada
- 2 kg de clòtxines
- Pa dur
- 5 ous
- 1 llima
- Julivert
- Pinyons
- Sal
- Pebre blanc
- Anou moscada
- Canella en pols
- Farina
- 300 g de ceba
- 500 g de tomaca en conserva
- 5 alls
- 1 polsim de bicarbonat
Elaboració
- Fem les clòtxines, en traiem la molla, colem el caldo i el reservem.
- Sofregim la ceba i l’all amb la tomaca i una mica de caldo de les clòtxines.
- Deixem coure i passem la salsa per un passapuré.
- Assaonem la carn picada amb les espècies i afegim el pa remullat, julivert i pinyons. Afegim els ous i ho pastem tot.
- Fem mandonguilles, les enfarinem i les fregim.
- Li afegim les mandonguilles i ho deixem coure.
- En acabant afegim les clòtxines i en l’últim moment empolvorem amb julivert.
Consells per a la carn picada
La carn picada és un dels aliments més habituals, bé com a ingredient principal (mandonguilles o hamburgueses) o com acompanyant (pizzes, pasta, lasanya).
Consells:
- Guardar a baixa temperatura, i si no les consumirem en les primeres 24-48 h des de la compra, l'hem de congelar només arribem a casa.
- La carn picada ha de quedar ben cuita sempre (s'ha d'arribar als 80 °C al centre de l'aliment).
- Els plats o recipients on hem dipositat la carn mentre estava crua s'han de rentar immediatament per a evitar contaminacions creuades.