Mandonguilles gratinades

Fàcil
90 minuts
4 persones

Amb salseta i tot

Mandonguilles gratinades
Mandonguilles gratinades
21 d'abril 2023 - 19:59

Vos proposem un plat humil i senzill… però boníssim: unes mandonguilles (o pilotes). Però atenció, que no són unes mandonguilles qualssevol, les farem gratinades.

Anota els ingredients!

  • 500 g de carn de vedella picada
  • 500 g de carn de porc picada  
  • 5 alls
  • 3 ous
  • 2 cebes
  • Mostassa de Dijon antiga 
  • Formatge parmesà
  • Ratlladura de llima
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Ruca
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa: 

  • 500 g de tomaca trossejada
  • 5 alls
  • 2 cebes
  • 2 albergines
  • Bicarbonat 
  • Sàlvia fresca
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Mesclem les carns amb la ceba i els alls.
  2. Ho salpebrem i hi afegim mostassa, ratlladura de llima i julivert.
  3. Hi agreguem els ous i ho barregem fins a obtindre’n la textura desitjada.
  4. Formem les mandonguilles i les reservem.
  5. Per a la salsa, sofregim la ceba i l’all, amb la sàlvia i les albergines a tires.
  6. Hi incorporem la tomaca i una cullerada de bicarbonat.
  7. Ho deixem coure, hi afegim les mandonguilles i ho enfornem a 180 ºC durant 20 minuts, aprox.
  8. Ho empolvorem amb formatge parmesà i ho gratinem al forn 15 minuts més.
  9. Ho servim amb unes fulles de ruca fresca.

Nutrició: albergina

Té molta fibra i poc greix. Està recomanada per a diabètics tipus 2 o gent amb problemes de sobrepés. En la pell tenen un antioxidant molt potent que es diu nasunina i que protegeix la membrana de les neurones. Sempre que la recepta ho permeta, seria recomanable consumir-ne la pell.

També et pot interessar

stats