Mandonguilles gratinades
Amb salseta i tot
Vos proposem un plat humil i senzill… però boníssim: unes mandonguilles (o pilotes). Però atenció, que no són unes mandonguilles qualssevol, les farem gratinades.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 500 g de carn de vedella picada
- 500 g de carn de porc picada
- 5 alls
- 3 ous
- 2 cebes
- Mostassa de Dijon antiga
- Formatge parmesà
- Ratlladura de llima
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Ruca
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa:
- 500 g de tomaca trossejada
- 5 alls
- 2 cebes
- 2 albergines
- Bicarbonat
- Sàlvia fresca
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Mesclem les carns amb la ceba i els alls.
- Ho salpebrem i hi afegim mostassa, ratlladura de llima i julivert.
- Hi agreguem els ous i ho barregem fins a obtindre’n la textura desitjada.
- Formem les mandonguilles i les reservem.
- Per a la salsa, sofregim la ceba i l’all, amb la sàlvia i les albergines a tires.
- Hi incorporem la tomaca i una cullerada de bicarbonat.
- Ho deixem coure, hi afegim les mandonguilles i ho enfornem a 180 ºC durant 20 minuts, aprox.
- Ho empolvorem amb formatge parmesà i ho gratinem al forn 15 minuts més.
- Ho servim amb unes fulles de ruca fresca.
Nutrició: albergina
Té molta fibra i poc greix. Està recomanada per a diabètics tipus 2 o gent amb problemes de sobrepés. En la pell tenen un antioxidant molt potent que es diu nasunina i que protegeix la membrana de les neurones. Sempre que la recepta ho permeta, seria recomanable consumir-ne la pell.