Mandonguilles de llentilles
Més enllà de guisar-les
Aquesta recepta té com a protagonista un dels ingredients més versàtils: les llentilles. Podem fer-les guisades, menjar-les en amanida, com a guarnició, fer tacos, hamburgueses o mandonguilles, com és el cas de hui. A més, és una recepta vegana.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 500 g de llentilles
- 2 carlotes
- 1 pimentó verd
- 1 ceba tendra
- Celiandre fresc
- All en pols
- Oli OVE
- Sal
Per a la “veganesa”:
- Beguda d’avena o de soja
- Oli de gira-sol
- Suc de llima
- Sal
Elaboració
- Posem a remulla les llentilles durant la nit anterior.
- Triturem les llentilles junt amb el pimentó verd i la ceba.
- Aboquem la mescla en un bol i hi afegim sal, all en pols, la carlota ratllada i el celiandre picat.
- Ho pastem, fem les mandonguilles i les disposem sobre una safata.
- Hi tirem un rall d’oli i les enfornem a 180 °C durant 20 minuts, aprox.
- Muntem la “veganesa” amb la beguda d’avena o de soja i l’oli.
- Servim les mandonguilles amb la salsa.
Nutrició: llentilles
Contenen proteïnes riques en aminoàcids essencials, a més de ser riques en fibra i tindre un escàs contingut gras. Són molt interessants perquè contenen dos tipus de fibra: fibra soluble i fibra insoluble. La primera ajuda a previndre malalties cardiovasculars i diabetis gràcies al fet que redueix la velocitat d'absorció de sucres. A més, té un gran impacte en la sensació de sacietat. La fibra insoluble, per altra part, és indispensable per a millorar el trànsit intestinal.