Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Manetes de porc amb sépia i oli de bolets

Intermedi
2 hores
4 persones

"Del porc, tot s'aprofita"

Manetes de porc amb sépia i oli de bolets
30 de novembre 2022 - 19:59
  • 4 manetes de porc
  • 4 carxofes  
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls 
  • 2 sépies
  • Pebre negre en gra
  • Cebollí picat 
  • Pebre roig dolç 
  • Sal 

Per a l'oli de bolets: 

  • 250 ml d'oli d'oliva suau
  • 100 g de bolets
  • 25 g de pinyons 
  • 3-4 alls
  • Timó fresc
  1. Coem les manetes de porc amb la ceba, la cabeça d’alls, pebre negre i sal durant 1 hora i 30 minuts.
  2. Desossem les manetes de porc, els donem forma cilíndrica amb paper de plàstic i les reservem en fred.
  3. Infusionem els bolets amb l’oli, els pinyons, els alls i el timó.
  4. Per altra banda, saltem la sépia i la carxofa.
  5. Tallem les manetes de porc a rodanxes i les passem per una paella.
  6. Servim les manetes de porc i les arruixem amb l’oli de bolets.
  7. Hi afegim el saltat de sépia i carxofa, i ho decorem amb cebollí i pebre roig.

Nutrició: carxofa

És una de les hortalisses que més nutrients té; a més posseeix una dosi molt alta de proteïnes. Baixa en calories. El seu alt contingut en fibra contribueix a la regulació del trànsit intestinal i a alentir l'absorció de nutrients i evitar pujades brusques de glucosa en sang. Les fibres vegetals ajuden a augmentar la sensació de sacietat i, per tant, a controlar el pes. Així que resulta ideal per a incloure-la en una dieta per a aprimar.

A més, es tracta d'un aliment diürètic que contribueix a eliminar la retenció de líquids i toxines, per la qual cosa pot previndre malalties com l'artritis, problemes de circulació o gota.

Receptes amb carn Receptes amb peix

També et pot interessar