Manetes de porc amb sépia i oli de bolets
"Del porc, tot s'aprofita"
Les manetes de porc són les protagonistes d'aquesta recepta. Sabem que no solen tindre massa fans, però si vos diem que són manetes desossades amb oli de bolets i pinyons, sépia i cruixent de carxofa, de segur que no vos podeu resistir.
Preneu nota dels ingredients!
Ingredients
- 4 manetes de porc
- 4 carxofes
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- 2 sépies
- Pebre negre en gra
- Cebollí picat
- Pebre roig dolç
- Sal
Per a l'oli de bolets:
- 250 ml d'oli d'oliva suau
- 100 g de bolets
- 25 g de pinyons
- 3-4 alls
- Timó fresc
Elaboració
- Coem les manetes de porc amb la ceba, la cabeça d’alls, pebre negre i sal durant 1 hora i 30 minuts.
- Desossem les manetes de porc, els donem forma cilíndrica amb paper de plàstic i les reservem en fred.
- Infusionem els bolets amb l’oli, els pinyons, els alls i el timó.
- Per altra banda, saltem la sépia i la carxofa.
- Tallem les manetes de porc a rodanxes i les passem per una paella.
- Servim les manetes de porc i les arruixem amb l’oli de bolets.
- Hi afegim el saltat de sépia i carxofa, i ho decorem amb cebollí i pebre roig.
Nutrició: carxofa
És una de les hortalisses que més nutrients té; a més posseeix una dosi molt alta de proteïnes. Baixa en calories. El seu alt contingut en fibra contribueix a la regulació del trànsit intestinal i a alentir l'absorció de nutrients i evitar pujades brusques de glucosa en sang. Les fibres vegetals ajuden a augmentar la sensació de sacietat i, per tant, a controlar el pes. Així que resulta ideal per a incloure-la en una dieta per a aprimar.
A més, es tracta d'un aliment diürètic que contribueix a eliminar la retenció de líquids i toxines, per la qual cosa pot previndre malalties com l'artritis, problemes de circulació o gota.