Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Mantegades d'ametla i torró de neula

Fàcil
45 minuts
4 persones

100% nadalencs

Mantegades d'ametla i torró de neula
20 de desembre 2022 - 19:59

Per a les mantegades: 

  • 500 g de farina 
  • 250 g de sagí
  • 200 g de sucre
  • 150 g d’ametla molta
  • 2 rovells d'ou
  • Canella en pols 
  • Ratlladura de llima

Per al torró:

  • 500 g de cacauet molt
  • 500 g de moniato bollit 
  • 250 g de sucre 
  • Ratlladura de llima
  • Oblees de neula 
  • Canella 
  1. Per a les mantegades, mesclem bé els ingredients, afegint-hi al final la farina a poc a poc.
  2. Pastem bé la massa, l’aplanem i en tallem porcions amb un motle.
  3. Enfornem les mantegades a 180 °C durant 15 minuts, aprox.
  4. Per al torró, coem a foc lent el moniato i el cacauet molt amb canella, ratlladura de llima i sucre.
  5. Ho mesclem bé perquè els ingredients s’integren.
  6. Repartim la massa entre dos oblies i ho deixem reposar uns dies.

Nutrició: sagí

Si al sagí li passes alguna aplicació d’estes del mòbil que et mesuren com són de saludables els aliments, et salta una alarma i el telèfon es recalfa. Però almenys és un aliment que no enganya ningú i amb el qual no hi ha sorpreses. Tal com diu el nom, és un greix que s’extrau dels teixits de l'animal, com la cansalada viada, l'esquena o l'estómac.

El sagí és un producte altament calòric, tot i que esta energia és fruit de l'aportació de greixos saturats de l'aliment. A més, també presenta colesterol, per la qual cosa s'ha de consumir dins d'una dieta variada. Així i tot, el greix monoinsaturat del sagí pot ajudar a regular el sistema cardiovascular.

Postres Receptes de Nadal

També et pot interessar