Mantegades d'ametla i torró de neula
100% nadalencs
Vos proposem un dos per un. No, no ens referim a cap oferta, sinó a dos receptes pel temps d'una. Farem mantegades d’ametla i torró de neula. Dos dolços que són tan senzills com deliciosos.
Anota els ingredients!
Ingredients
Per a les mantegades:
- 500 g de farina
- 250 g de sagí
- 200 g de sucre
- 150 g d’ametla molta
- 2 rovells d'ou
- Canella en pols
- Ratlladura de llima
Per al torró:
- 500 g de cacauet molt
- 500 g de moniato bollit
- 250 g de sucre
- Ratlladura de llima
- Oblees de neula
- Canella
Elaboració
- Per a les mantegades, mesclem bé els ingredients, afegint-hi al final la farina a poc a poc.
- Pastem bé la massa, l’aplanem i en tallem porcions amb un motle.
- Enfornem les mantegades a 180 °C durant 15 minuts, aprox.
- Per al torró, coem a foc lent el moniato i el cacauet molt amb canella, ratlladura de llima i sucre.
- Ho mesclem bé perquè els ingredients s’integren.
- Repartim la massa entre dos oblies i ho deixem reposar uns dies.
Nutrició: sagí
Si al sagí li passes alguna aplicació d’estes del mòbil que et mesuren com són de saludables els aliments, et salta una alarma i el telèfon es recalfa. Però almenys és un aliment que no enganya ningú i amb el qual no hi ha sorpreses. Tal com diu el nom, és un greix que s’extrau dels teixits de l'animal, com la cansalada viada, l'esquena o l'estómac.
El sagí és un producte altament calòric, tot i que esta energia és fruit de l'aportació de greixos saturats de l'aliment. A més, també presenta colesterol, per la qual cosa s'ha de consumir dins d'una dieta variada. Així i tot, el greix monoinsaturat del sagí pot ajudar a regular el sistema cardiovascular.