Mariscada

Fàcil
30 minuts
4 persones

Per a dies importants

Mariscada
Mariscada
20 de setembre 2023 - 20:10

Quan tens una gran celebració, o has aprovat un examen molt important, o t’ha tocat la loteria, convides a una mariscada, veritat? Doncs hui a La cuina de Morera et mostrem com pots preparar-la a casa.

Pren nota!

  • 100 g de cloïsses de carril
  • 100 g d’ostra valenciana
  • 100 g d’ostra Guillardeau
  • 100 g de gambeta menuda
  • 100 g de nécores
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • All
  • Sal

Per a la planxa:

  • 4 gambes ratllades
  • 4 cigales de platja
  • 4 navalles
  • 4 rojos
  • Sal
  1. En una olla amb aigua abundant i sal, escaldem, per separat, la gambeta menuda i les nécores.
  2. Ho reservem en un bol amb aigua, gel i sal.
  3. Per al marisc a la planxa, estenem sal en una planxa i hi torrem els rojos i les gambes ratllades.
  4. En una altra planxa, sense sal, torrem les cigales i les navalles, amb una miqueta de sal per damunt i una mica d’oli.
  5. Obrim les ostres i les cloïsses.
  6. Fem una picada d’all i julivert amb oli.
  7. Servim les navalles amb la picada, i la resta del marisc, al gust.

Nutrició: marisc

Principalment, tenim crustacis (cos articulat cobert per un esquelet exterior) i mol·luscos (closques i petxines, encara que els cefalòpodes també es consideren mol·luscos).

Hi ha diferències nutricionals entre unes espècies i altres, però, en general, el marisc és beneficiós en qualsevol dieta equilibrada, perquè presenta nutrients similars als del peix blanc. Té un alt contingut de vitamines (E, A, àcid fòlic) i minerals beneficiosos per a l'organisme (iode, magnesi, potassi, sodi). Entre els minerals que aporta, destaca el ferro. A més, és ric en àcids grassos poliinsaturats, que aporten beneficis per a la salut i contrarresten l'efecte del seu percentatge de colesterol. Generalment, presenta un nivell calòric baix i es considera un aliment assaciant per ser ric en proteïna. També és ric en sodi, per la qual cosa els hipertensos han de consumir-ne amb moderació. En este cas, es recomana més el consum de marisc fresc, perquè presenta un menor contingut de sodi que el congelat.

També et pot interessar

stats