Meló refrescant
Necessitat de l'estiu
Preneu nota de les postres, o berenar, o com vulgueu dir-ne, que tenim hui, perquè més fàcil no pot ser i, amb aquesta calor, necessitem refrescar-nos. Preparem meló refrescant.
Necessitem:
Ingredients
- 1 meló d’alger gran
- 6 llimes
- 200 g de sucre
- Marialluïsa fresca
- Menta o herba-sana fresca
- Fruita variada
Elaboració
- En un casset, posem a dissoldre el sucre en aigua.
- Escorrem les llimes i en calfem el suc amb el sucre.
- Ho triturem amb unes fulles de marialluïsa i ho congelem en motles de gel.
- Tallem la part de dalt del meló, li llevem la polpa i la triturem.
- Li posem l’aixeta al meló i hi aboquem dins la polpa triturada i colada.
- Tallem la fruita variada i en fem broquetes.
- Afegim dins del meló els gels de marialluïsa.
- El decorem amb les broquetes i unes fulles de menta.
Nutrició: meló d’alger
El meló d'alger és molt apreciar per ser refrescant i ric en aigua i sals. En concret, és la fruita que major quantitat d'aigua conté (95%), per la qual cosa té un baix contingut energètic i, en general, pocs nutrients, encara que conté quantitats apreciables de diverses vitamines i minerals. El més destacable en la seua composició és el seu contingut en carotenoides sense activitat provitamínica (luteïna i licopé).