Melva amb penques
Amb Juan Salvador Gayà
Ens visita Juan Salvador Gayà, gastrònom, escriptor i tota una eminència en cuina tradicional valenciana, sobretot alacantina, per a cuinar un guisat de melva amb penques.
Anota la recepta!
Ingredients
- 200 g de melva en saladura
- 220 g de bledes
- 4 penques
- 4 tomaques seques
- 4 creïlles
- 2 alls
- 1 floricol
- Julivert fresc
- Pa dur
- Ametles
- Pebre roig fullat
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Dessalem la melva escaldant-la.
- Fregim la llesca de pa dur i la reservem.
- Sofregim les penques amb els alls.
- Hi afegim el pebre roig, les bledes i la tomaca seca.
- Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure durant 15 minuts.
- Piquem el pa amb julivert i les ametles.
- Afegim la picada a l’olla i hi incorporem la melva.
- Hi afegim la creïlla i la floricol.
- Ho deixem coure 15 minuts més i ho deixem reposar.
- Servim la melva i la verdura.
Un recorregut per la gastronomia tradicional
A més de la recopilació de receptes al seu blog, Juan Salvador ha escrit dos llibres, Cuina alacantina i Cuina amb història. Tant en un com en l’altre fa un recorregut per la gastronomia més profunda i tradicional, fugint de les receptes més conegudes i descobrint les menys exposades en bars i restaurants. En el segon, a més, acompanya les receptes de records i vivències que encara fan més interessant la publicació en donar-li un context a cada plat.