Menú del dia
Oferta: 3 x 1!
En aquesta recepta no tenim ni un ni dos, sinó tres plats. Preparaerm un menú del dia ben complet. Para atenció: de primer, uns macarrons amb una salsa de tomaquetes. De segon, flamenquins. Però no uns flamenquins així, arreu, no, flamenquins de gran categoria. I de postres, mousse de xocolate.
Pren nota i a cuinar!
Ingredients
Per als macarrons:
- 400 g de macarrons
- 8 alls
- Tomaques variades
- Formatge ratllat per a gratinar
- Alfàbega fresca
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per als flamenquins:
- 4 filets de vedella molt fins
- 4 tallades de pernil serrà
- 2 ous
- Formatge manxec
- Farina
- Pa ratllat
Per a la mousse:
- 120 g de nata 35%
- 130 g de xocolate negre 70%
- 160 g de clares pasteuritzades
Elaboració
- Bollim la pasta i, mentrestant, fregim els alls amb les tomaques
- Ho deixem coure i hi incorporem la pasta ja cuita.
- Hi afegim alfàbega trossejada, ho aboquem a una font o cassola, hi agreguem formatge ratllat i ho gratinem.
- Per als flamenquins, estenem la carn sobre la taula i la salpebrem.
- Hi posem damunt una tallada de pernil i formatge.
- Ho enrotllem, ho passem per farina, ou, pa ratllat i ho fregim.
- Per a la mousse, calfem la nata i hi aboquem el xocolate trossejat.
- Ho desfem bé i hi afegim les clares pasteuritzades.
- Ho integrem bé tot i ho posem dins d’un sifó.
- Li posem una càrrega de gas i ho reservem en la nevera durant 2 hores.
- Servim els macarrons, el flamenquín i, de postres, la mousse!
El "flamenquín" original
No hem de ser molt espavilats per a deduir que el flamenquín és un plat típic andalús, que sembla tindre el seu origen a les localitats d’Andújar i Bajalance (Sevilla), on se’n disputen l’autoria. A Còrdova, amb lleugeres modificacions (li afigen cansalada entreverada fineta), s’elabora l’anomenat flamenquín cordobés.
A La cuina de Morera en fem una versió personalitzada, ja que el flamenquín original porta llom de porc, pernil curat, vi blanc, sal, pebre, farina de blat, pa ratllat i ous. I es cuina fregit en lloc d’enfornat, com el fem nosaltres.