Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Milfulls de dàtils d’Elx

Intermedi
40 minuts
4 persones

“Ser un dàtil de barberia”

milfulls recepta
07 de febrer 2023 - 19:59
  • Làmines de pasta fullada
  • 200 g de dàtils sense pinyol
  • 50 g de sucre de llustre

Per a la crema pastissera:

  • 1 l de llet
  • 150 g de sucre
  • 70 g de fècula de dacsa
  • 8 rovells d’ou
  • 1 baina de vainilla
  • La pell d’una llima
  1. Tallem la pasta en rectangles.
  2. Els punxem amb una forqueta i els enfornem a 220 graus uns 15 minuts.
  3. Abaixem la temperatura a 160 graus i deixem que es dauren.
  4. Bollim la llet amb la pell de llima i la vainilla, la colem i la reservem.
  5. Barregem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
  6. Hi afegim la llet, a poc a poc, i ho mesclem tot bé.
  7. Portem la mescla al foc i la coem, sense deixar de remoure, fins aconseguir una textura de crema.
  8. Deixem que es refrede.
  9. Obrim els milfulls i els farcim amb la crema i els dàtils.
  10. Els empolvorem amb sucre de llustre.

Les palmeres d'Elx

El dàtil degué arribar a la península Ibèrica fa uns 2.500 anys, amb els fenicis, però van ser els àrabs els qui establiren el primer assentament de palmeres a Elx. Un palmerar amb un total de 200.000 exemplars i unes 2.800 espècies diferents de palmeres.

A més dels dàtils, també s’explota comercialment a Elx la palma blanca (que es tapa perquè no li pegue el sol, per això no agafa color). Abans es feia servir per a fer cistelles, llates i graneres, però en l’actualitat només es gasten per a fer les palmes del Diumenge de Rams.

Receptes valencianes Postres Receptes de pastissos

També et pot interessar