Milfulls de dàtils d’Elx
“Ser un dàtil de barberia”
Els milfulls sempre estan bons, però si són amb dàtils, millor encara, i si els dàtils són d'Elx, ja són tot un èxit. Precisament això cuinem hui. Para atenció a aquesta recepta amb resultat refinat i deliciós.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- Làmines de pasta fullada
- 200 g de dàtils sense pinyol
- 50 g de sucre de llustre
Per a la crema pastissera:
- 1 l de llet
- 150 g de sucre
- 70 g de fècula de dacsa
- 8 rovells d’ou
- 1 baina de vainilla
- La pell d’una llima
Elaboració
- Tallem la pasta en rectangles.
- Els punxem amb una forqueta i els enfornem a 220 graus uns 15 minuts.
- Abaixem la temperatura a 160 graus i deixem que es dauren.
- Bollim la llet amb la pell de llima i la vainilla, la colem i la reservem.
- Barregem els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
- Hi afegim la llet, a poc a poc, i ho mesclem tot bé.
- Portem la mescla al foc i la coem, sense deixar de remoure, fins aconseguir una textura de crema.
- Deixem que es refrede.
- Obrim els milfulls i els farcim amb la crema i els dàtils.
- Els empolvorem amb sucre de llustre.
Les palmeres d'Elx
El dàtil degué arribar a la península Ibèrica fa uns 2.500 anys, amb els fenicis, però van ser els àrabs els qui establiren el primer assentament de palmeres a Elx. Un palmerar amb un total de 200.000 exemplars i unes 2.800 espècies diferents de palmeres.
A més dels dàtils, també s’explota comercialment a Elx la palma blanca (que es tapa perquè no li pegue el sol, per això no agafa color). Abans es feia servir per a fer cistelles, llates i graneres, però en l’actualitat només es gasten per a fer les palmes del Diumenge de Rams.