Moniato amb polp sec

Intermedi
35 minuts
4 persones

Amb Miquel Ruiz

Moniato amb polp sec
Moniato amb polp sec
09 de juny 2023 - 19:59

Tornem a tindre convidat a La cuina de Morera. Es tracta de Miquel Ruiz, que ens porta aquesta recepta de moniato amb polp sec, amb tot el que el xef busca a la cuina: producte, sabor, tradició i senzillesa.

Pren nota!

  • 300 g de moniato blanc
  • 1 pota de polp sec
  • Alfàbega fresca
  • Suc de llima
  • Mantega
  • Oli OVE
  1. Li fem uns talls al moniato, el disposem en una safata, amb uns trossets de mantega, un rall d’oli i l’enfornem uns 20 minuts a 180 ºC, aprox.
  2. Torrem la pota de polp a la flama, en dos passades.
  3. Li retirem les parts més cremades, perquè no amargue.
  4. Fem una vinagreta amb fulles d’alfàbega, suc de llima i oli.
  5. Tallem el polp a rodanxes fines.
  6. Disposem les rodanxes entre els talls del moniato.
  7. Ho arruixem amb la vinagreta.

Nutrició: moniato.

És un dels vegetals més saludables. Té un perfil nutricional impressionant, que inclou proteïnes, carbohidrats, fibra i 0 g de greix en 103 calories. Conté nutrients com ara calci, fòsfor, magnesi, potassi, vitamina A i vitamina C.

Els carbohidrats del moniato són complexos i tarden més a digerir-se, cosa que es tradueix en una energia més constant. Per a esportistes, seria ideal consumir moniato un parell d'hores abans d'entrenar.

També et pot interessar

stats