Moniato amb polp sec
Amb Miquel Ruiz
Tornem a tindre convidat a La cuina de Morera. Es tracta de Miquel Ruiz, que ens porta aquesta recepta de moniato amb polp sec, amb tot el que el xef busca a la cuina: producte, sabor, tradició i senzillesa.
Pren nota!
Ingredients
- 300 g de moniato blanc
- 1 pota de polp sec
- Alfàbega fresca
- Suc de llima
- Mantega
- Oli OVE
Elaboració
- Li fem uns talls al moniato, el disposem en una safata, amb uns trossets de mantega, un rall d’oli i l’enfornem uns 20 minuts a 180 ºC, aprox.
- Torrem la pota de polp a la flama, en dos passades.
- Li retirem les parts més cremades, perquè no amargue.
- Fem una vinagreta amb fulles d’alfàbega, suc de llima i oli.
- Tallem el polp a rodanxes fines.
- Disposem les rodanxes entre els talls del moniato.
- Ho arruixem amb la vinagreta.
Nutrició: moniato.
És un dels vegetals més saludables. Té un perfil nutricional impressionant, que inclou proteïnes, carbohidrats, fibra i 0 g de greix en 103 calories. Conté nutrients com ara calci, fòsfor, magnesi, potassi, vitamina A i vitamina C.
Els carbohidrats del moniato són complexos i tarden més a digerir-se, cosa que es tradueix en una energia més constant. Per a esportistes, seria ideal consumir moniato un parell d'hores abans d'entrenar.