Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

Monjàvena

Intermedi
30 minuts
4 persones

Un dolç idoni per a berenar amb café

Monjàvena
22 de juliol 2022 - 20:00
  • 6 ous
  • 125 ml d'oli de gira-sol
  • 250 g de farina integral
  • 250 ml d’aigua
  • Sagí
  • Canella en pols
  • Sucre
  • Gelat de vainilla
  • Cobertura de xocolate
  1. Fem bollir l’oli i l’aigua.
  2. Afegim la farina de colp i la integrem bé.
  3. Incorporem, d’un en un, els ous.
  4. Estenem la pasta i col·loquem per damunt el sagí.
  5. L’empolvorem amb canella i sucre i l'enfornem a 200 °C.
  6. Servim amb el gelat i el xocolate.

El boca-orella

Com a bona recepta autòctona i tradicional que s'ha transmés boca-orella, cada casa pot tindre'n una versió. Inclús a la Costera, comarca d'on és originària, canvia la recepta d'una casa a una altra: uns fan servir oli de gira-sol, uns altres d'oliva, uns altres gasten el sagí directament.

Mai ixen dues monjàvenes iguals

Hi ha qui escampa la massa amb les mans, amb el cullerot de fusta o hi ha qui ho fa amb mànega pastissera; l'atzar de la tècnica fa que cadascuna siga única.

Dolços valencians Receptes valencianes

També et pot interessar