Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Navalles mar i muntanya

Fàcil
2 hores
4 persones

“Dilluns, faves a munts. Dimarts, faves a grapats. Dimecres, faves seques. Dijous, faves amb ous. Divendres, faves tendres. Dissabte, faves en recapte. Diumenge, faves amb fetge.”

Navalles mar i muntanya
24 de gener 2023 - 19:59
  • 12 navalles fresques
  • 100 g de favetes tendres 
  • 4 alls tendres
  • 4 carxofes
  • 1 all
  • Julivert fresc
  • Pebre roig dolç
  • Pebre blanc
  • Oli OVE 
  • Sal

Per a la crema de botifarra: 

  • 2 botifarres d'arròs 
  • 1 ceba
  • Nata
  • Caldo de pollastre  
  1. Sofregim la ceba i hi afegim la botifarra trossejada.
  2. Hi aboquem nata, caldo de pollastre i ho deixem coure.
  3. Ho triturem i ho reservem.
  4. Per a l’oli de julivert, triturem oli amb all, julivert i pebre roig, i ho reservem.
  5. Trossegem i fregim les carxofes i les reservem.
  6. Saltem els alls tendres amb les favetes i hi afegim pebre blanc, pebre roig i oli de julivert.
  7. Hi incorporem les navalles i deixem que s'òbriguen.
  8. Servim la crema de botifarra i, damunt, les navalles amb les verdures.
  9. Ho acabem amb la carxofa fregida.

Nutrició: navalles

Les navalles tenen un contingut moderat en proteïnes i baix en lípids, cosa que les converteix en un aliment de baix contingut calòric. Del seu greix destaca el contingut en àcids grassos poliinsaturats omega 3, i respecte als minerals, és el fòsfor el que presenta un contingut més alt. A més, conté ferro, sodi, magnesi i potassi. Una ració de navalles aporta una quantitat de vitamina B12 sis vegades superior a la recomanada diària.

Receptes amb peix Receptes amb carn

També et pot interessar