"New York roll"
El menjar per emportar del moment
Ingredients
- 2 làmines de pasta fullada
- Sucre moreno
- Bacó fumat
- 1 ou
Per a la salsa:
- 150 g de formatge cheddar
- 150 g de nata per a cuinar
- ½ cullerada de tabasco
- 1 cullerada de fècula de dacsa
- 1 pimentó de Jalapa
Elaboració
- Tallem a tires les làmines de pasta.
- Hi disposem per damunt tallades de bacó i les empolvorem amb sucre moreno.
- Ho enrotllem, unes sobre altres, i ho posem dins d’un motle.
- Els pintem amb ou batut i els enfornem durant 35 minuts, a 200 graus els primers 8 minuts, i la resta, a 160 graus.
- Per a la salsa, calfem la nata amb unes rodanxes de vitet, formatge, tabasco i fècula de dacsa.
- Ho removem a foc baix perquè es fonga.
- Farcim els rotllets amb la salsa.
Està de moda
També conegut com croissant suprême, el New York Roll és un dels menjars de moda al món ara mateix. Es tracta d’un roll fet amb pasta fullada que es farcix i porta guarnicions per damunt, i que enamora tot aquell que aconsegueix tastar-lo. Sol ser dolç, però nosaltres ens atrevim a fer-lo salat.
Encara que per l’aspecte ningú diria que és un croissant, el New York rollfa olor i gust de croissant. S'enrotlla i es talla d'una manera diferent per a aconseguir eixe aspecte circular. Una altra diferència notòria respecte a la massa és que en premsar-se i no deixar que s’unfle tant, resulta una textura més densa que la d'un croissant clàssic. Una vegada cuit al forn, se li fan unes obertures per a farcir-lo de múltiples sabors.