Nuadeta de polp
Recepta humil, de costa i amb aires marins
Comencem amb una nuadeta de polp, una recepta amb polp fresc, tradicional de la zona d’Alacant, que es cuina en cassola de fang. "Nuadeta o nugaeta?" Nuadeta, però en el fons és el mateix: vol dir que la salsa està lligada amb una picada. Vegem els ingredients que porta!
Ingredients
- 1 Polp fresc de 2 kg
- 4 llesques de pa amb molla
- 3 alls
- Pebre roig dolç
- Canella en pols
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Bollim el polp fins que s’ablanisca.
- Preparem una picada amb els alls, el pa arremullat, canella, pebre roig i oli.
- En una cassola de fang, sofregim la picada i hi afegim el polp trossejat.
- Ho removem bé i hi afegim un poc de caldo del polp per a lligar la salsa.
- Ho rectifiquem de sal i ho servim.
Nutrició: el polp
Té un alt contingut en minerals (principalment zinc) i baix en calories, colesterol i greixos. Ric en iode i proteïnes d'alt valor nutritiu.
Curiositats
En algunes poblacions d’Alacant, els pescadors tenien una manera molt subtil de dir a casa que s’havien enrolat en alguna embarcació i estaven a punt de partir li deien a sa mare o a la muller: “Mare, prepara’m una nuadeta”. Creien que així, nugarien fortament el fil que uneix la vida amb la mort i tornarien sans i estalvis a casa.