Nuadeta de polp

Fàcil
45 minuts
4 persones

Recepta humil, de costa i amb aires marins

Nuadeta de polp
Nuadeta de polp
27 d'octubre 2022 - 23:59

Comencem amb una nuadeta de polp, una recepta amb polp fresc, tradicional de la zona d’Alacant, que es cuina en cassola de fang. "Nuadeta o nugaeta?" Nuadeta, però en el fons és el mateix: vol dir que la salsa està lligada amb una picada. Vegem els ingredients que porta!

  • 1 Polp fresc de 2 kg
  • 4 llesques de pa amb molla
  • 3 alls
  • Pebre roig dolç
  • Canella en pols  
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Bollim el polp fins que s’ablanisca.
  2. Preparem una picada amb els alls, el pa arremullat, canella, pebre roig i oli.
  3. En una cassola de fang, sofregim la picada i hi afegim el polp trossejat.
  4. Ho removem bé i hi afegim un poc de caldo del polp per a lligar la salsa.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho servim.

Nutrició: el polp

Té un alt contingut en minerals (principalment zinc) i baix en calories, colesterol i greixos. Ric en iode i proteïnes d'alt valor nutritiu.

Curiositats

En algunes poblacions d’Alacant, els pescadors tenien una manera molt subtil de dir a casa que s’havien enrolat en alguna embarcació i estaven a punt de partir li deien a sa mare o a la muller: “Mare, prepara’m una nuadeta”. Creien que així, nugarien fortament el fil que uneix la vida amb la mort i tornarien sans i estalvis a casa.

També et pot interessar

stats