Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Olleta de la Plana

Fàcil
2 hores
4 persones

"Dies i olles curen les coses”

Olleta de la Plana
02 de novembre 2022 - 23:59
  • 200 g de fesols
  • 100 g de bajoques
  • 150 g d’arròs
  • 2 creïlles
  • 2 tomaques
  • 1 manoll de bledes
  • 1 nap
  • 1 ceba
  • 1 tros de carabassa dolça
  • 1 carlota
  • 1 manoll de cards o penques
  • Pebre dolç
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem a coure els fesols durant 1 hora.
  2. Netegem i trossegem les verdures, menys la tomaca i la ceba, i les afegim als fesols.
  3. Hi agreguem uns brins de safrà i ho deixem coure durant 30 minuts.
  4. Sofregim la ceba amb la tomaca, i hi afegim pebre dolç.
  5. Incorporem el sofregit al perol, junt amb l’arròs, i ho deixem coure.
  6. Ho deixem reposar abans de servir-ho.

L'olla

L’olla, en les seues diferents denominacions, és un clàssic popular als pobles de la comarca de la Plana. Les trobem amb carn de corder, botifarra, ceba, naps, fesols, cards i xirivia; amb carn de porc; amb bledes; amb cards i col. En trobem només amb verdures o amb ingredients diversos. La cuina popular ha estat sempre vinculada al calendari, les estacions i les festes patronals.

Receptes vegetarianes Receptes veganes

També et pot interessar