Orada amb fenoll

Fàcil
25 minuts
2 persones

“Qui t'ha vist i qui et veu, mateta de fenoll! “

Orada amb fenoll
Orada amb fenoll
16 de gener 2023 - 19:59

Hui cuinem un plat equilibrat i amb productes molt de la terreta. O millor dit, de l’aigüeta, perquè cuinarem peix, en concret prepararem una orada amb fenoll molt fina i molt aromàtica i l’acompanyarem amb productes amb molt de sabor.

No t'oblides dels ingredients!

  • 1 orada 
  • 1 bulb de fenoll 
  • 1 poma verda 
  • 1 porro 
  • 100 g de mantega
  • 200 ml de cava
  • Caldo de peix
  • Cebollí fresc
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Sal
  1. Calfem la mitat de la mantega amb una mica d’oli.
  2. Hi afegim el porro i deixem que es coga fins que estiga blanet.
  3. Hi agreguem el cava i deixem que bulla.
  4. Hi aboquem el caldo de peix, la resta de la mantega i ho deixem coure.
  5. Ho rectifiquem de sal i hi afegim pebre blanc.
  6. Ho triturem, ho deixem coure una miqueta més i ho emulsionem abans de servir.
  7. Torrem el fenoll i la poma.
  8. Cuinem els lloms d’orada a la planxa.
  9. Servim el peix amb la poma, el fenoll i la salsa de porro.

El fenoll

És important distingir entre el fenoll silvestre i el dolç. El primer creix de manera espontània i només s'utilitzen les branquetes i les llavors per a aromatitzar diversos plats. El fenoll dolç, bulb de fenoll, o fenoll de Florència es considera una hortalissa. La part comestible és un bulb carnós, aromàtic i tendre. D'ell emergixen unes branquetes tendres, cruixents i de gust anisat.

També et pot interessar

stats