Orada amb fenoll
“Qui t'ha vist i qui et veu, mateta de fenoll! “
Hui cuinem un plat equilibrat i amb productes molt de la terreta. O millor dit, de l’aigüeta, perquè cuinarem peix, en concret prepararem una orada amb fenoll molt fina i molt aromàtica i l’acompanyarem amb productes amb molt de sabor.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 1 orada
- 1 bulb de fenoll
- 1 poma verda
- 1 porro
- 100 g de mantega
- 200 ml de cava
- Caldo de peix
- Cebollí fresc
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
Elaboració
- Calfem la mitat de la mantega amb una mica d’oli.
- Hi afegim el porro i deixem que es coga fins que estiga blanet.
- Hi agreguem el cava i deixem que bulla.
- Hi aboquem el caldo de peix, la resta de la mantega i ho deixem coure.
- Ho rectifiquem de sal i hi afegim pebre blanc.
- Ho triturem, ho deixem coure una miqueta més i ho emulsionem abans de servir.
- Torrem el fenoll i la poma.
- Cuinem els lloms d’orada a la planxa.
- Servim el peix amb la poma, el fenoll i la salsa de porro.
El fenoll
És important distingir entre el fenoll silvestre i el dolç. El primer creix de manera espontània i només s'utilitzen les branquetes i les llavors per a aromatitzar diversos plats. El fenoll dolç, bulb de fenoll, o fenoll de Florència es considera una hortalissa. La part comestible és un bulb carnós, aromàtic i tendre. D'ell emergixen unes branquetes tendres, cruixents i de gust anisat.