Orada al forn
Completa i saludable
Ara toca anar tornant a poc a poc a una cuina més saludable i deixar arrere tots els excessos de les festes. Proposem una recepta senzilla a més no poder, molt fina i completa. Cuinarem una orada al forn.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 1 orada de 2 kg aprox.
- 300 g de tomaques ‘cherry’
- 4-5 creïlles blanques
- 2-3 cebes
- 2 xirivies
- 1 llima
- 2 alls
- Caldo de peix
- Vinagre de xerés
- Pebre roig dolç
- Julivert fresc
- Timó fresc
- Pebre blanc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Netegem i tallem totes les verdures.
- Les disposem en una cassola baixa, amb oli, sal i una miqueta de caldo de peix.
- Les enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
- Fem una salsa amb all, suc de llima, julivert, timó, pebre roig, vinagre de xerés, oli i sal.
- Arruixem bé el peix amb la salsa.
- Posem el peix amb les verdures i ho enfornem tot a 180 ºC uns 15 minuts.
Nutrició: orada
El seu baix contingut de greix fa que, si es cuina de manera senzilla, el seu consum siga adequat en dietes de control de pes. Té un modest contingut en proteïnes d'alt valor biològic i la seua carn suposa una aportació interessant de seleni i fòsfor. La vitamina B12 hi és present en una quantitat equivalent a la de carns, ous i formatges, i altres aliments d'origen animal. Té un contingut apreciable de vitamina D i E.