Orelletes de Montroi
Boníssimes
Preparem unes orelletes de Montroi, molt senzilles, però boníssimes. És un dolcet típic en moltes parts d’Espanya, però hui ens quedem amb la recepta que fan a aquest poble de la Ribera Alta.
Necessitem:
Ingredients
- 225 g de farina
- 2 ous XL
- 4 cullerades d’oli OVE
- 2 cullerades de cassalla
- Oli de gira-sol
- Mel de Montroi
- Sucre
Elaboració
- Batem els ous i hi afegim l’oli, la cassalla i la farina.
- Ho pastem bé fins a obtindre una textura suau.
- Fem boles d’uns 40 g i les aplanem molt fines.
- Ho fregim en oli abundant.
- Ho reservem sobre paper absorbent.
- Ho decorem amb sucre o mel.
L'origen
Hem agafat la recepta de les orelletes de Montroi, principalment, perquè a esta banda de la Ribera hi ha molta apicultura i s’elabora una mel boníssima, però les orelletes són un dolç molt popular a Serra, Nàquera, Alcoi, Artana, Eslida… i molts altres pobles de la nostra geografia que solen coincidir en el fet que són zones productores de mel. En castellà els diuen hojuelas, i d’ahí ve la dita popular castellana miel sobre hojuelas, que es diu quan a una cosa bona se li afegix alguna altra que la realça més encara.