Orelletes de Montroi

Fàcil
40 minuts
4 persones

Boníssimes

Orelletes de Montroi
Orelletes de Montroi
04 de desembre 2023 - 20:10

Preparem unes orelletes de Montroi, molt senzilles, però boníssimes. És un dolcet típic en moltes parts d’Espanya, però hui ens quedem amb la recepta que fan a aquest poble de la Ribera Alta.

Necessitem:

  • 225 g de farina
  • 2 ous XL
  • 4 cullerades d’oli OVE
  • 2 cullerades de cassalla
  • Oli de gira-sol
  • Mel de Montroi
  • Sucre
  1. Batem els ous i hi afegim l’oli, la cassalla i la farina.
  2. Ho pastem bé fins a obtindre una textura suau.
  3. Fem boles d’uns 40 g i les aplanem molt fines.
  4. Ho fregim en oli abundant.
  5. Ho reservem sobre paper absorbent.
  6. Ho decorem amb sucre o mel.

L'origen

Hem agafat la recepta de les orelletes de Montroi, principalment, perquè a esta banda de la Ribera hi ha molta apicultura i s’elabora una mel boníssima, però les orelletes són un dolç molt popular a Serra, Nàquera, Alcoi, Artana, Eslida… i molts altres pobles de la nostra geografia que solen coincidir en el fet que són zones productores de mel. En castellà els diuen hojuelas, i d’ahí ve la dita popular castellana miel sobre hojuelas, que es diu quan a una cosa bona se li afegix alguna altra que la realça més encara.

També et pot interessar

stats