Ossobuco a la milanesa
La cuina italiana sempre triomfa
Preparem tot un clàssic de la cuina italiana: l’ossobuco a la milanesa. Que, per si no coneixeu aquesta carn, vol dir literalment “os buit”, en referència a l'especial tall de braó de vedella que s'utilitza per a fer aquest plat.
Pren nota!
Ingredients
- 4 peces d’ossobuco de vedella
- 2 carlotes
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 200 ml de vi blanc
- 300 ml de caldo de carn
- Farina
- Llorer
- Pebre negre en gra
- Oli OVE
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Daurem la carn enfarinada i la reservem.
- Sofregim la ceba i la carlota.
- Hi incorporem llorer i pebre negre.
- Hi incorporem la tomaca trossejada.
- Ho deixem coure i hi incorporem, de nou, la carn.
- Hi aboquem el vi, el caldo i aigua.
- Ho deixem bollir i abaixem el foc.
- Ho deixem coure durant 2 hores.
- Quan la carn estiga tendra, la retirem.
- Servim la carn junt amb les verdures i la salsa.
Nutrició: moll de l’os
La medul·la és una substància que es troba a l'interior dels ossos dels animals. Es tracta d'una part comestible i que presenta un elevat valor nutricional. Se’n pot destacar el contingut de proteïnes i la gran presència de col·lagen. També hi destaca el contingut de calci, vitamina A i àcids grassos omega-3.
Tanmateix, com que es tracta d'un producte amb una aportació grassa i calòrica elevada, s'ha d'ingerir amb moderació per a assegurar una ingesta energètica concorde amb la despesa de cada persona. Així mateix, conté una proporció considerable de greix saturat.