Ous escalfats amb ragú de bolets
Amb molta proteïna
Cuinem hui un plat bo, saludable i molt elegant: ous escalfats amb ragú de bolets. Però no parlem de la bolonyesa, sinó d'un sofregit amb bolets que s'elabora amb les mateixes pautes que aquesta salsa.
Pren nota!
Ingredients
- 300 g de bolets congelats
- 2 ous
- 4 alls
- 1 ceba
- Pernil tallat a mà
- Formatge vell d'ovella
- Pa de motle
- Cebollí fresc
- Timó sec
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Sofregim l’all i la ceba.
- Hi afegim els bolets i saltem el conjunt.
- Escalfem els ous durant 3 minuts.
- Tallem el pa de motle i el torrem.
- Servim els bolets amb l’ou damunt.
- Hi afegim pernil i formatge.
- Ho acabem amb cebollí i el pa torrat.
Nutrició: bolets
Cal destacar que els bolets no són vegetals, són fongs. A més, són rics en aigua i tenen molt poques calories. A penes tenen greixos i els pocs que contenen són, majoritàriament, insaturats. Presenten una gran varietat de vitamines i minerals (vit. A, grup B, potassi i seleni). Dels valors nutricionals dels bolets també destaquen les proteïnes, ja que contenen tots els aminoàcids essencials (encara que varia segons l’espècie). Per tot això, els bolets són una font de proteïna no animal interessant.