Pa de massa mare

Fàcil
5 hores
4 persones

Com si fórem forners

Pa de massa mare
Pa de massa mare
11 de maig 2023 - 19:59

Traiem la massa mare i, amb tota la paciència del món, vos expliquem els trucs per a fer un bon pa de massa mare a casa. Recordeu la quantitat de pa que es va fer a les cases durant el confinament? Després de veure esta recepta, voldràs tornar a coure pa al teu forn.

Anota els ingredients!

  • 700 ml d'aigua freda 
  • 900 g de farina de força 
  • 200 g de massa mare
  • 100 g de farina d'espelta 
  • 20 g de sal 
  • 2 g de rent fresc 
  • Oli OVE
  1. Mesclem les farines amb la massa mare, el rent, oli, sal i aigua.
  2. Deixem reposar la massa 1 hora i 30 minuts, aprox.
  3. Pleguem la massa i la deixem fermentar entre 3 i 4 hores, plegant-la cada 60 minuts.
  4. Formem el pa i deixem que fermente unes 18 hores més, aprox, fins que doble la grandària.
  5. Pleguem la massa de nou, la tallem en porcions i els donem forma arredonida.
  6. Estirem la massa, la pleguem i posem cada porció en un bol, prèviament enfarinat.
  7. Deixem la massa fermentar 5 o 6 hores més.
  8. Calfem la cassola al forn a 250 °C durant 30 minuts.
  9. Hi introduïm la massa, li fem uns talls i l’enfornem, tapada, durant 25 minuts.
  10. Llevem la tapadora, traiem el pa de la cassola, abaixem la temperatura a 200 °C deixem que s’acabe de daurar.

La massa mare

La massa mare és un cultiu de farina i aigua, és a dir, farina fermentada. Aquest rent natural serà el que ens ajude a fermentar el pa i fer que siga esponjós i que tinga un sabor de pa autèntic. Es pot fer massa mare amb la farina de qualsevol cereal, però la clau per a fer massa mare és que la farina que s’utilitze siga integral, ja que els llevats viuen, principalment, en la corfa dels cereals, i les farines refinades no en tenen (de corfa).

Per a fer-la, només necessitem farina integral i aigua. L’aigua intentarem que no tinga clor, per això la deixarem reposar 30-60 minuts perquè este s’evapore. Intentarem que estiga tèbia. El pa fet amb massa mare aguanta, conservat correctament, 4 o 5 dies sense cap problema.

També et pot interessar

stats