“Pad thai”
Viatgem als mercats d'espècies de Tailàndia!
Cuinarem a continuació “pad thai”, una de les receptes més emblemàtiques de la cuina tailandesa, i tal vegada la que s’ha fet més coneguda en tot el món. Són eixos fideuets saltejats, com uns noodles.
Ací són molt importants els ingredients, sobretot les salsetes i espècies utilitzades, que fan que el resultat siga 100% tailandés. Comencem!
Ingredients
- 300 g de fideus d'arròs
- 60 g de tofu
- 8 escalunyes
- 3 ous d'ànec
- 1 llima dolça
- 1 ceba xinesa
- 6 cullerades de sucre de palma
- 5 cullerades d'oli de cacauet
- 4 cullerades de concentrat de tamarinde
- 2 cullerades de salsa de peix
- 2 cullerades de gamba seca
- Cacaus torrats
- Brots de soja
- Vitet roig fresc
Elaboració
- Mesclem el tamarinde amb el sucre i la salsa de peix.
- Escaldem els fideus d’arròs i els reservem.
- Daurem les escalunyes amb l'oli de cacauet, hi afegim els ous i ho removem.
- Hi incorporem els fideus i la salsa i ho deixem coure.
- Hi posem el tofu, la gamba seca i els cacauets.
- Hi afegim els brots de soja i la ceba, i ho saltem.
- Ho servim amb cacauets, brots de soja, vitet i llima dolça.
Curiositat
A Tailàndia, en lloc de saludar-se amb un “com estàs?” es saluden amb un “has menjat ja?” (kin khao reu yang). Això il·lustra perfectament l'amor dels tailandesos per menjar junts.