Paella de ceba
Un clàssic!
Hui és dia de paella, però no la de sempre, ja que en preparem una de ceba, que també és altra recepta clàssica de la nostra cuina.
Anota!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 400 g de magre, costella i cansalada
- 1,2 l de caldo de verdures
- 2 cebes grosses
- 1 all
- 1 tomaca madura
- Pebre roig
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Daurem la carn.
- Sofregim la ceba tallada a la juliana i l’all.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
- Hi aboquem el caldo, ho rectifiquem de sal i alcem el bull.
- Hi afegim el safrà i l’arròs i ho deixem coure durant 18 minuts.
Un gir a la tradició
La paella és àmpliament coneguda per la seua combinació d'arròs, marisc, carn i verdures. Malgrat això, una simple ceba es fa la protagonista d’una paella i crea un plat deliciós. La màgia de la ceba, un aliment humil i considerat un acompanyament modest, amb la seua capacitat per a caramel·litzar-se i alliberar sabors dolços i rics en l’arròs, atorga profunditat i complexitat a cada cullerada. La paella de ceba es pot combinar amb cigrons i abadejo, i és un espectacle. A la zona d’interior es feia amb les ganyes d'abadejo i les altres parts nobles aprofitaven per a altres peixos.