Paella amb conill de Novelda

Fàcil
1 hora
5 persones

A l'estil del sud

Paella amb conill de Novelda
Paella amb conill de Novelda
05 de setembre 2023 - 20:05

Com el seu nom indica, aquesta recepta arriba des del Vinalopó Mitjà. El conill també pot ser d’allí, però es diu així perquè és la seua manera de fer la paella, molt senzilla, però gustosíssima.

Anota els ingredients:

  • 1 kg d’arròs
  • 1 conill i mig
  • 1 pimentó roig
  • 400 g de tomaca ratllada
  • 200 g de cigrons
  • 1 l d’aigua
  • 250 ml d’oli OVE
  • Pebre roig
  • Clau
  • Safrà
  • Romer
  • Timó
  • Sal
  1. Sofregim el conill fins que estiga ben daurat.
  2. Sofregim el pimentó i el reservem.
  3. Hi incorporem la tomaca i les espècies i ho sofregim.
  4. Hi incorporem els cigrons, el safrà i l’arròs.
  5. Hi incorporem l’aigua, el romer i el pimentó i ho deixem coure.
  6. Ho deixem reposar i ho servim.

Nutrició: conill

Estem davant d’una de les carns més saludables del mercat, però a la qual parem una atenció esporàdica o quasi anecdòtica. Encara que tenim plats molt arrelats en la nostra dieta, com la paella i algun altre, no en fem l’ús que caldria. Té poques calories i proteïnes d'alta qualitat. La carn de conill té un alt contingut de vitamines B3, B6 i B12, sobretot d’esta última. A més, té un alt contingut en fòsfor i és font de seleni i potassi. Per contra, el seu contingut de sodi és baix.

També et pot interessar

stats