Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Paella de cranc i galeres

Fàcil
2 hores
4 persones

Som molt de marisc

Paella de cranc i galeres
18 de setembre 2023 - 20:05
  • 400 g d’arròs
  • 200 g de sépia
  • 100 g de peix espasa
  • 1,2 l de caldo de peix
  • 8 crancs xicotets
  • 8 galeres
  • 3 alls
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim les galeres i els crancs, i els reservem.
  2. En el mateix oli, sofregim la sépia.
  3. Hi incorporem la ceba i els alls.
  4. Ho sofregim bé i hi afegim el pebre roig, la tomaca i l’arròs.
  5. Sofregim tot el conjunt i hi aboquem el caldo calent.
  6. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts.
  7. En l’últim moment, hi incorporem les galeres, els crancs i el peix trossejat, prèviament salat.
  8. Deixem reposar l’arròs abans de servir-lo i l’acompanyem amb allioli.

El peix espasa

El peix espasa és una espècie de peix de gran mida que es troba en aigües temperades i tropicals de tot el món. Tot i que a vegades els peixos espasa i els taurons s'han confós per la seua forma allargada i punteguda, no estan relacionats biològicament. Els peixos espasa han estat considerats un dels animals més impressionants de la mar, i són una icona de la pesca esportiva.

S’ha normalitzat dir-li emperador al peix espasa (que és l'espècie que es comercialitza i que consumim), quan en realitat es tracta de dos peixos diferents, però que tenen un tall molt semblant. L’emperador és un peix solitari que rarament arriba als nostres mercats.

Receptes d'arrossos Receptes amb peix

També et pot interessar