Paella de cranc i galeres
Som molt de marisc
Mira que ens agrada als valencians combinar arròs i marisc! Hui és un d'eixos dies, perquè cuinarem a continuació una paella de crancs i galeres que no hi ha qui s’hi puga resistir.
Anota!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 200 g de sépia
- 100 g de peix espasa
- 1,2 l de caldo de peix
- 8 crancs xicotets
- 8 galeres
- 3 alls
- 1 tomaca
- 1 ceba
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim les galeres i els crancs, i els reservem.
- En el mateix oli, sofregim la sépia.
- Hi incorporem la ceba i els alls.
- Ho sofregim bé i hi afegim el pebre roig, la tomaca i l’arròs.
- Sofregim tot el conjunt i hi aboquem el caldo calent.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts.
- En l’últim moment, hi incorporem les galeres, els crancs i el peix trossejat, prèviament salat.
- Deixem reposar l’arròs abans de servir-lo i l’acompanyem amb allioli.
El peix espasa
El peix espasa és una espècie de peix de gran mida que es troba en aigües temperades i tropicals de tot el món. Tot i que a vegades els peixos espasa i els taurons s'han confós per la seua forma allargada i punteguda, no estan relacionats biològicament. Els peixos espasa han estat considerats un dels animals més impressionants de la mar, i són una icona de la pesca esportiva.
S’ha normalitzat dir-li emperador al peix espasa (que és l'espècie que es comercialitza i que consumim), quan en realitat es tracta de dos peixos diferents, però que tenen un tall molt semblant. L’emperador és un peix solitari que rarament arriba als nostres mercats.