Paella de floricol, alls tendres i abadejo
Plat de vigília
Cuinem tot un clàssic, una paella de temporada que és un èxit segur: paella de floricol, alls tendres i abadejo. És el típic plat de vigília que se solia menjar en Divendres Sant, però no cal esperar a la Setmana Santa per a tastar-la.
Pren nota!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 750 g de floricol
- 400 g d’abadejo
- 1 garbeta d’alls tendres
- 1 tomaca
- Oli OVE
- Aigua
- Safrà
- Sal
Per a l’allioli:
- 1 all negre
- 1 ou
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim floricol trossejada.
- Hi agreguem els alls tendres i la tomaca.
- Hi aboquem l’arròs, el safrà i l’aigua.
- Hi incorporem l’abadejo.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 18 minuts.
- Triturem l’all negre amb l’ou, sal i oli.
- Servim la paella amb unes puntetes d’allioli per damunt.
Nutrició: floricol
És un aliment molt ric en aigua, de baix contingut en proteïnes, hidrats de carboni i de greix quasi inexistent. Per estos motius, esta verdura presenta una escassa aportació calòrica (22 kcal). Conté una bona quantitat de fibra. A més, té vitamines del complex B, vitamina K i és molt rica en vitamina C, però d’esta se’n perd molta en la cocció. Si la fem al microones o al vapor, aconseguirem que no en perda tanta.