Paella de floricol, alls tendres i abadejo

Fàcil
2 hores
4 persones

Plat de vigília

Paella de floricol, alls tendres i abadejo
Paella de floricol, alls tendres i abadejo
18 de desembre 2023 - 20:05

Cuinem tot un clàssic, una paella de temporada que és un èxit segur: paella de floricol, alls tendres i abadejo. És el típic plat de vigília que se solia menjar en Divendres Sant, però no cal esperar a la Setmana Santa per a tastar-la.

Pren nota!

  • 400 g d’arròs
  • 750 g de floricol
  • 400 g d’abadejo
  • 1 garbeta d’alls tendres
  • 1 tomaca 
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Safrà
  • Sal

Per a l’allioli:

  • 1 all negre
  • 1 ou
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim floricol trossejada.
  2. Hi agreguem els alls tendres i la tomaca.
  3. Hi aboquem l’arròs, el safrà i l’aigua.
  4. Hi incorporem l’abadejo.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 18 minuts.
  6. Triturem l’all negre amb l’ou, sal i oli.
  7. Servim la paella amb unes puntetes d’allioli per damunt.

Nutrició: floricol

És un aliment molt ric en aigua, de baix contingut en proteïnes, hidrats de carboni i de greix quasi inexistent. Per estos motius, esta verdura presenta una escassa aportació calòrica (22 kcal). Conté una bona quantitat de fibra. A més, té vitamines del complex B, vitamina K i és molt rica en vitamina C, però d’esta se’n perd molta en la cocció. Si la fem al microones o al vapor, aconseguirem que no en perda tanta.

També et pot interessar

stats