Paella de galeres, rap i sépia
Una paella amb un toc de marisc
Les galeres s’han posat de moda. És tracta d’un marisc que ha sigut menyspreat tota la vida i que ara s’ha recuperat per la pujada de preus. Es diuen així perquè viuen en galeries que excaven elles mateixes.
Hui prepararem una paella de galeres, rap i sépia. O si vols, per a ser més correctes, un arròs sec de galeres, rap i sépia.
Prenem bona nota dels ingredients i comencem ja.
Ingredients
- 12 galeres
- 500 g de rap
- 1 sépia gran
- 400 g d'arròs
- 250 g tomaca
- 3 alls
- 100 g d’oli OVE
- 1,5 l de caldo de peix i marisc
- Sal
- Pebre roig dolç
- Safrà
- Aigua
- Sal
Per a l’allioli d’espinacs:
- 1 manoll d’espinacs
- Llet
- All
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim les galeres i les reservem.
- En el mateix oli, sofregim el rap i la sépia.
- Hi incorporem els alls picats, el pebre roig i, seguidament, la tomaca ratllada.
- Hi afegim l’arròs i ho sofregim tot.
- Hi aboquem el caldo de peix, el safrà i ho rectifiquem de sal.
- Deixem que es coga l’arròs durant 18 minuts i, a mitjan cocció, hi incorporem les galeres.
- En un got, triturem els espinacs i l’all amb una miqueta de llet.
- Hi incorporem, a poc a poc, l’oli d’oliva fins que emulsione.
- Servim l’arròs amb l’allioli d’espinacs.
Informació nutricional
La galera és un crustaci ric en proteïnes i amb una escassa aportació en greixos i carbohidrats. No obstant això, el contingut de colesterol que té fa que s'haja de consumir dins d'una dieta variada i equilibrada. Les persones que tinguen problemes d’àcid úric també han d'anar amb precaució. Té un alt contingut en ferro i en iode.