Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Paella de parva

Intermedi
1 hora
4 persones

Plat històric de la Marina Baixa

Paella de parva
22 de setembre 2022 - 20:00
  • 1,5 l de caldo de carn o de verdures
  • 400 g d’arròs
  • 400 g de pollastre
  • 400 g de costella de porc
  • 300 g de cigrons cuits
  • 1 nyora
  • 1 tomaca
  • 1 pimentó roig
  • Alls
  • Julivert
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim el pimentó roig i el reservem.
  2. En el mateix oli, sofregim el pollastre i les costelles.
  3. Hi afegim dues bones cullerades d’all i julivert picats i ho sofregim.
  4. Hi incorporem la tomaca triturada.
  5. Hi aboquem l’arròs i ho sofregim.
  6. Hi afegim la carn de la nyora, prèviament arremullada, i els cigrons cuits.
  7. Hi aboquem el caldo calent, el safrà i rectifiquem de sal.
  8. Al cap de cinc minuts de cocció, hi afegim el pimentó.
  9. Deixem que l’arròs acabe de coure’s.

Hi ha una dita tradicional que diu que quan et toca la part més difícil d’una faena: “T’ha tocat trillar la parva per la forana”, on la forana és la mula que, en la batuda, va més lluny del centre de l'era.

Paella Receptes valencianes

També et pot interessar