Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Paella de sega

Intermedi
1,20 hores
4 persones

Amb pilotes, "que són de bones!"

Paella de sega
25 de juliol 2022 - 20:00
  • 1 conill
  • 200 g de bajoca plana
  • 100 g de fesols tendres
  • 1 tomaca
  • 1 all
  • Oli OVE
  • 500 g d'arròs
  • 2 l d'aigua
  • Safrà
  • Sal

Per a les pilotes:

  • Fetge de conill
  • 1 ou
  • 100 g de pa ratllat
  • 2 llonganisses
  • Magre de porc picat
  • Canyella
  • Pebre blanc
  1. Sofregim el conill, afegim la verdura i ofeguem.
  2. Agreguem l'all i la tomaca i continuem ofegant.
  3. Tirem l'aigua i deixem coure.
  4. Piquem el fetge i el mesclem amb el magre, les llonganisses, l'ou, el pa ratllat, la canyella i el pebre.
  5. Pastem bé i fem unes pilotes.
  6. Quan el conill estiga cuit, rectifiquem de sal, hi afegim l'arròs i el safrà i deixem que coga.
  7. Després de cinc minuts, hi afegim les pilotes i deixem coure 12 minuts més.

Variants de la paella de sega

Tenim davant nostre una de les innumerables paelles ("paella de siega") que es fan arreu de la nostra terra. Cadascuna amb la seua variant, amb els ingredients de proximitat. En aquest cas la recepta té els seus orígens en la comarca de l'Alt Palància i sembla que és la que es cuinava en l'època de la sega i la trilla del blat.

Receptes valencianes Paella

També et pot interessar