Paella de sega
Amb pilotes, "que són de bones!"
Paella de sega, o paella "de siega", com diuen per la comarca de l'Alt Palància a aquest plat d'arròs sec que, amb quatre coses, compleix perfectament l'objectiu. Mirem de quins ingredients es compon!
Ingredients
- 1 conill
- 200 g de bajoca plana
- 100 g de fesols tendres
- 1 tomaca
- 1 all
- Oli OVE
- 500 g d'arròs
- 2 l d'aigua
- Safrà
- Sal
Per a les pilotes:
- Fetge de conill
- 1 ou
- 100 g de pa ratllat
- 2 llonganisses
- Magre de porc picat
- Canyella
- Pebre blanc
Elaboració
- Sofregim el conill, afegim la verdura i ofeguem.
- Agreguem l'all i la tomaca i continuem ofegant.
- Tirem l'aigua i deixem coure.
- Piquem el fetge i el mesclem amb el magre, les llonganisses, l'ou, el pa ratllat, la canyella i el pebre.
- Pastem bé i fem unes pilotes.
- Quan el conill estiga cuit, rectifiquem de sal, hi afegim l'arròs i el safrà i deixem que coga.
- Després de cinc minuts, hi afegim les pilotes i deixem coure 12 minuts més.
Variants de la paella de sega
Tenim davant nostre una de les innumerables paelles ("paella de siega") que es fan arreu de la nostra terra. Cadascuna amb la seua variant, amb els ingredients de proximitat. En aquest cas la recepta té els seus orígens en la comarca de l'Alt Palància i sembla que és la que es cuinava en l'època de la sega i la trilla del blat.