Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA
Ara en la ràdio
AÇÒ NO HO SABIES (reemissió)

Paella valenciana de 1947

Fàcil
2 hores
4 persones

La de sempre

Paella valenciana de 1947
16 de març 2024 - 18:05
  • 400 g d’arròs
  • 200 g de verdura de temporada
  • 400 g de pollastre
  • 400 g de magre de porc
  • 12 caragols enganyats
  • 2 anguiles
  • 1 tomaca grossa
  • 2 alls
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem la carn i la daurem en la paella.
  2. Hi afegim l’all i la verdura.
  3. Hi incorporem pebre roig i la tomaca.
  4. Ho sofregim tot i hi incorporem 1 litre d’aigua.
  5. Al cap de 30 minuts, hi afegim l’arròs, l’anguila a trossos i els caragols.
  6. Ho deixem coure uns 18 minuts.

Una recepta controvertida

La recepta de la paella valenciana que proposem ha eixit d’un receptari molt conegut que va publicar l’any 1947 la Cooperativa Nacional de l’Arròs i que es deia Fórmulas variadas para guisar arroz. A més d’anguila, al document on apareix esta recepta es recomana que, quan l’arròs estiga ja cuit, hi deixem caure dos llagostins per persona. 

Açò pot sonar desconcertant, sobretot per als puristes de la paella, però sempre s’ha sabut que este ha sigut un plat on ha cabut tot el que oferia l’entorn, i per això li podia entrar tant el porc, com el pollastre, la rata de marjal, l’anguila, l’ànec o, per què no, els llagostins.

Receptes d'arrossos Receptes valencianes

També et pot interessar