Paella valenciana de 1947
La de sempre
Per molt que ens puga estranyar, mai havíem fet una paella valenciana a La cuina de Morera i, per fi, ha arribat el moment. Ara bé, la fem a partir d'una peculiar recepta de l’any 1947.
Anoteu i que ningú es quede sense!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 200 g de verdura de temporada
- 400 g de pollastre
- 400 g de magre de porc
- 12 caragols enganyats
- 2 anguiles
- 1 tomaca grossa
- 2 alls
- Pebre roig dolç
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Trossegem la carn i la daurem en la paella.
- Hi afegim l’all i la verdura.
- Hi incorporem pebre roig i la tomaca.
- Ho sofregim tot i hi incorporem 1 litre d’aigua.
- Al cap de 30 minuts, hi afegim l’arròs, l’anguila a trossos i els caragols.
- Ho deixem coure uns 18 minuts.
Una recepta controvertida
La recepta de la paella valenciana que proposem ha eixit d’un receptari molt conegut que va publicar l’any 1947 la Cooperativa Nacional de l’Arròs i que es deia Fórmulas variadas para guisar arroz. A més d’anguila, al document on apareix esta recepta es recomana que, quan l’arròs estiga ja cuit, hi deixem caure dos llagostins per persona.
Açò pot sonar desconcertant, sobretot per als puristes de la paella, però sempre s’ha sabut que este ha sigut un plat on ha cabut tot el que oferia l’entorn, i per això li podia entrar tant el porc, com el pollastre, la rata de marjal, l’anguila, l’ànec o, per què no, els llagostins.