Paella de verdures i sobrassada
“Menjar sobrassada i després guardar-se el fil"
Vos proposem una paella amb moltes verdures i un poquet de sobrassada. És un bon exemple que demostra que la paella pot ser la recepta més versàtil que existeix i que no costa gens harmonitzar els ingredients.
Pren nota de tots ells:
Ingredients
- 320 g d'arròs
- 100 g de floricol
- 100 g de bròcoli
- 100 g de bajoqueta
- 100 g de sobrassada
- 100 g de xampinyons
- 50 g de pésols congelats
- 1 l de caldo de pollastre
- 1 carabasseta
- 1 carlota
- 1 pimentó roig
- 2 tomaques
- 3 alls
- Pebre roig
- Cúrcuma
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Desfem a ramellets el bròcoli i la floricol.
- Tallem la carabasseta, el pimentó i la carlota a daus xicotets.
- Tallem la bajoqueta xicoteta i els xampinyons a làmines.
- Sofregim totes les verdures per ordre de duresa.
- Hi afegim l’all, el pebre roig, la tomaca i els pésols.
- Sofregim bé el conjunt i hi agreguem l’arròs i cúrcuma.
- Ho removem bé i hi aboquem el caldo calent.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
- En l’últim moment, hi repartim per damunt molletes de sobrassada.
Nutrició: bajoqueta
La bajoqueta aporta molt poques calories i un alt contingut en vitamina C. Totes les varietats (ampla, redona, ferradura, rogets) tenen les mateixes propietats nutricionals. L’alt contingut en fibra regularitza el trànsit intestinal i l’alta concentració en potassi i magnesi ajuda a reduir la hipertensió. La bajoqueta conforma un meravellós còctel de nutrients, vitamines i minerals de gran valor per a l’organisme. Van arribar a Europa des del continent americà i des de llavors són un aliment molt valorat.