Paella de verdures i sobrassada

Fàcil
2 hores
4 persones

“Menjar sobrassada i després guardar-se el fil"

Paella de verdures i sobrassada
Paella de verdures i sobrassada
06 de març 2023 - 19:59

Vos proposem una paella amb moltes verdures i un poquet de sobrassada. És un bon exemple que demostra que la paella pot ser la recepta més versàtil que existeix i que no costa gens harmonitzar els ingredients.

Pren nota de tots ells:

  • 320 g d'arròs
  • 100 g de floricol
  • 100 g de bròcoli
  • 100 g de bajoqueta 
  • 100 g de sobrassada 
  • 100 g de xampinyons
  • 50 g de pésols congelats 
  • 1 l de caldo de pollastre 
  • 1 carabasseta
  • 1 carlota 
  • 1 pimentó roig 
  • 2 tomaques 
  • 3 alls
  • Pebre roig
  • Cúrcuma
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Desfem a ramellets el bròcoli i la floricol.
  2. Tallem la carabasseta, el pimentó i la carlota a daus xicotets.
  3. Tallem la bajoqueta xicoteta i els xampinyons a làmines.
  4. Sofregim totes les verdures per ordre de duresa.
  5. Hi afegim l’all, el pebre roig, la tomaca i els pésols.
  6. Sofregim bé el conjunt i hi agreguem l’arròs i cúrcuma.
  7. Ho removem bé i hi aboquem el caldo calent.
  8. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
  9. En l’últim moment, hi repartim per damunt molletes de sobrassada.

Nutrició: bajoqueta

La bajoqueta aporta molt poques calories i un alt contingut en vitamina C. Totes les varietats (ampla, redona, ferradura, rogets) tenen les mateixes propietats nutricionals. L’alt contingut en fibra regularitza el trànsit intestinal i l’alta concentració en potassi i magnesi ajuda a reduir la hipertensió. La bajoqueta conforma un meravellós còctel de nutrients, vitamines i minerals de gran valor per a l’organisme. Van arribar a Europa des del continent americà i des de llavors són un aliment molt valorat. 

També et pot interessar

stats