Palo català
Un dolç local de la Ribera Baixa
El següent plat és un dolç ben local, arrelat, d'aquells que sempre has vist a la pastisseria baix de casa al teu poble. Tot i que no sabies ben bé el seu nom mai vas dubtar de l'empalagosa dolçor; segur que n'has menjat alguna vegada. I és que el seu origen el trobem a la Ribera Baixa, tot i que a tot el territori és molt popular i es prepara de la mateixa manera.
Apunta els ingredients!
Ingredients
Per a la pasta:
- 250 cl d’aigua
- 100 g de mantega
- Un pessic de sal
- Un pessic de sucre
- 4 ous
- 160 g de farina
Per a la crema:
- 600 cl de llet
- 2 ous
- 2 rovells
- 130 g de sucre
- 30 g de fècula de dacsa
- 1 baina de vainilla
- Corfa de llima
Per a la cobertura:
- 150 g de xocolate negre
- 150 g de nata
Elaboració
- Bullim la meitat de la llet, amb la corfa de la llima i la vainilla.
- Batem els ous i els rovells amb el sucre i la fècula i incorporem la resta de la llet.
- Afegim aquesta mescla a la llet i ho batem fins que s'espessisca.
- A banda, posem a bullir l’aigua, la mantega, la sal i el sucre i hi escaldem la farina.
- Ho mesclem bé i hi incorporem els ous d’un en un.
- En una llanda disposem tires grosses de pasta i les enfornem.
- Una vegada cuits i freds, els omplim amb la crema i els banyem amb xocolate.
Sabies que...
Els palos s'anomenen internacionalment "éclairs" o "petisús" (que no petit-suis). També es poden acabar amb caramel.