Nutrició: les olives
A diferència de la gran majoria de fruites, les olives contenen pocs hidrats de carboni i molts greixos saludables. Per tant, tenen més calories, però no ens n’hem de preocupar, ja que solem prendre’n poques i estos greixos estan associats a la prevenció de malalties cardiovasculars, diabetis i obesitat. Hi ha falsos mites sobre les olives:
- Les olives no engreixen. L’alt contingut en fibra i el poder assaciant les fa molt indicades per a abans de les menjades.
- No és roín menjar-ne a la nit, sinó tot el contrari. Contenen elements com el calci, el magnesi, la vitamina B6 o el triptòfan que contribueixen a sintetitzar la melatonina, hormona que regula el cicle del son.
- No és roín menjar-ne durant l’embaràs: entre els requisits dietètics de les dones embarassades figura la fibra, la vitamina E o la vitamina B6, entre altres elements que trobem en les olives.
- Tenen un considerable contingut de sodi, per la salmorra, però si tenim la tensió alta podem deixar-les a remulla en aigua perquè perden la salmorra (i part del sabor, clar). Però el seu contingut de sodi és encara molt menor que el de molts aliments ultraprocessats.