Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T3 (reemissió)

“Panzanella” d'olives

Fàcil
2 hores
4 persones

“No digues oliva fins que no estiga davall la biga!”

“Panzanella” d'olives
25 de setembre 2023 - 20:10
  • Olives variades (negres, del cuquello, de sosa…)
  • 1 pimentó roig 
  • 2 pimentons grocs 
  • 1 kg de tomaques variades
  • 600 g de pa de poble dur  
  • 6 anxoves 
  • 1 ceba morada 
  • 1 branca d'api 
  • Tàperes
  • Alfàbega fresca

Per a l'adob:

  • 3 alls
  • Vinagre de xerés 
  • Pebre negre
  • Sal en escates
  • Oli OVE
  1. Rostim els pimentons a la flama o al forn, els pelem i els tallem a tires.
  2. En un bol, posem el pa tallat a pessics i les tomaques trossejades.
  3. Hi afegim la ceba, l’api, els pimentons i les tàperes.
  4. Emulsionem els ingredients de l’adob, el tirem al bol i ho deixem marinar una estona.
  5. Hi incorporem les olives, les anxoves esmicolades i ho mesclem bé.
  6. Ho servim amb alfàbega fresca.

Nutrició: les olives

A diferència de la gran majoria de fruites, les olives contenen pocs hidrats de carboni i molts greixos saludables. Per tant, tenen més calories, però no ens n’hem de preocupar, ja que solem prendre’n poques i estos greixos estan associats a la prevenció de malalties cardiovasculars, diabetis i obesitat. Hi ha falsos mites sobre les olives:  

Receptes del món Receptes saludables

També et pot interessar