Papas arrugadas amb mojos canaris
Si les Canàries foren un plat...
Cuinem el clàssic entre els clàssics de la gastronomia canària: papas arrugadas amb mojos canaris, que a més, és una recepta vegana. Farem un mojo verd, que no pica, i el famós mojo picón que, com el seu nom indica…
Pren nota!
Ingredients
- 2 kg de creïlles xicotetes
- Sal grossa
- Aigua
Per al mojo verd:
- Mitja cabeça d’alls
- 1 pimentó verd
- 1 llesca de pa fregit
- Julivert fresc
- Comí en gra
- Vinagre
- Oli OVE
- Sal
Per al mojo picón:
- 1 vitet roig fresc
- Mitja cabeça d’alls
- Comí en gra
- Pebre roig
- Vinagre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una olla, posem les creïlles sense pelar.
- Les cobrim amb aigua i hi afegim sal grossa.
- Alcem el bull i abaixem el foc.
- Piquem el pimentó verd amb els alls, julivert, comí i pa fregit.
- Hi afegim sal i vinagre i ho emulsionem amb oli.
- Per altra part, piquem els vitets, nets de llavors, amb els alls, comí i sal.
- Hi afegim el vinagre, pebre roig i oli d’oliva i ho emulsionem.
- Sacsem l’olla per a eixugar les creïlles.
- Servim les creïlles amb els mojos.
Nutrició: creïlles
Destaca el seu contingut d’hidrats de carboni, majoritàriament en forma de midó i una xicoteta proporció en glucosa, fructosa i sacarosa. És font de vitamina C, si bé una part considerable pot perdre's durant el procés de cocció. Per a preservar-ne el contingut, és recomanable cuinar-les al vapor o al forn. Les creïlles en si no tenen excessives calories, però tenen fama de calòriques perquè sempre es cuinen o s’acompanyen amb elements calòrics.