Papillota de peix de litoral amb verduretes
Pocs ingredients, molt de sabor
Anotar els ingredients d’aquest plat serà molt fàcil: eixiu al mercat i compreu el peix més fresc i més nostre que tinguen a la pescateria i les verdures més fresques i de temporada que hi haja, i ja està: papillota de peix de litoral amb verduretes del temps.
Pareu atenció:
Ingredients
- 1 kg de peix fresc del litoral
- Verdures variades de temporada
- 1 llima
- Oli OVE
- Safrà
- Sal
Elaboració
- Escatem i netegem el peix, i en traiem els lloms.
- Saltem lleugerament les verdures.
- Disposem un llit de verdures en cada paper.
- Col·loquem una ració de peix per paquet.
- Ho adobem amb oli, sal, ratlladura de llima i safrà.
- Tanquem els paquets i ho enfornem a 200 ºC durant 6 minuts
- Obrim els paquets i servim el peix amb les verdures.
Cuina de km 0
Aquest plat reunix totes les virtuts possibles del que signifiquen tant la dieta mediterrània com la cuina de km 0, com totes les coses positives que se’ns puguen ocórrer perquè:
- Ho fem amb producte fresc i de temporada. El que hi haja eixe dia. Deixem que mane el mercat. Segur que es tractarà, tant en el peix com en la verdura, del més abundant i que millor preu tinga.
- La cocció és la més natural possible. Amb els mateixos sucs del peix i de les verdures, només adobat amb una miqueta d’oli d’oliva, sal, suc de llima. I safrà, que és el toc extraordinari.