Papillota de peix i marisc
Fàcil i saludable
Cuinem un plat que la gent a qui li fa respecte cuinar peix perquè li sembla difícil, hauria de provar: una papillota de peix i marisc. A més, les papillotes solen ser saníssimes, cuinades al forn i amb el mínim de greix necessari.
Pren nota!
Ingredients
- 500 g de filet de llobarro net
- 2 llagostins grossos
- ½ pak choi
- 1 ou
- ½ llima dolça
- 2 alls
- 200 g de tofu blanet
- Ceba tendra xinesa
- Vitet roig
- Fulles de llima kaffir
- Herba de llima
- Celiandre fresc
- Gingebre fresc
- Clau d'olor
- Cúrcuma
- Sal grossa
Per a la salsa:
- 400 ml de llet de coco
- ½ d’herba de llima (lemon grass)
- 2 cebes tendres xineses
- ½ vitet roig
- 4 fulles de llima kaffir
- Oli de sèsam
Elaboració
- Piquem els alls amb gingebre, celiandre, clau d’olor, cúrcuma, sal i llima dolça.
- Untem el peix amb la pasta i ho reservem durant 3-4 hores.
- Triturem els ingredients de la salsa i ho reservem.
- Hi disposem el pak choi, el tofu, el peix, els llagostins i les verdures.
- Ho arruixem amb la salsa i tanquem els paquetets.
- Ho enfornem a 180 °C durant 15 minuts.
- Ho servim ben calent.
Nutrició: pak choi o bleda xinesa
És molt baixa en calories. És rica en fibra i conté antioxidants i vitamines. Cal destacar-ne l’alt percentatge de vitamines C, A, B i K. És font de potassi, calci, fòsfor, magnesi i ferro, encara que en quantitats moderades. És una bona opció per a traure'ns una mica de la rutina. Hem de menjar-la crua o en coccions curtes. Conserva molt bé el sabor al vapor i aguanta prou bé en la nevera.