Pasta fresca casolana
Ens embrutem les mans, i fem pasta casolana!
Es pot fer pasta fresca simplement amb farina i aigua, però la pasta fresca a l'ou té més color i major valor nutricional. La peculiaritat d'esta massa és que, precisament per portar ou, s'ha de consumir fresca. Una vegada llesta, es pot mantindre en la nevera durant un parell de dies o congelar-la, però allò ideal és cuinar-la immediatament.
Ingredients
Per a la massa:
- 400 g de farina
- 4-6 ous
- Aigua (si cal)
Per a la salsa:
- 2-3 tomaques de pera
- 1 ceba
- 3 alls
- 100 g d'olives negres sense pinyol
- 100 g d'anxoves
- Alfàbega
- Formatge parmesà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Mesclem la farina amb els ous i ho pastem tot bé.
- Deixem reposar la massa durant 30 minuts.
- La passem per la laminadora per a estirar-la i per a tallar-la.
- La bollim durant 3 o 4 minuts.
- Sofregim l'all i la ceba.
- Hi afegim la tomaca i ho deixem sofregir.
- Hi incorporem l’alfàbega, les olives i les anxoves.
- Hi aboquem la pasta i ho barregem tot.
- Ho servim amb formatge parmesà ratllat i alfàbega.
Nutrició: pasta fresca
Aporta menys calories que la pasta seca, però també menys fibra (zero). Així i tot suposa un alt rendiment energètic, ideal per a esportistes i també per a estudiants! Afavorix el rendiment intel·lectual, ja que el cervell es nodreix de glucosa, la qual es troba en els hidrats de carboni.