Pasta fresca casolana

Intermedi
30 minuts
4 persones

Ens embrutem les mans, i fem pasta casolana!

Pasta fresca casolana
Pasta fresca casolana
10 d'octubre 2022 - 23:59

Es pot fer pasta fresca simplement amb farina i aigua, però la pasta fresca a l'ou té més color i major valor nutricional. La peculiaritat d'esta massa és que, precisament per portar ou, s'ha de consumir fresca. Una vegada llesta, es pot mantindre en la nevera durant un parell de dies o congelar-la, però allò ideal és cuinar-la immediatament.

Per a la massa:

  • 400 g de farina
  • 4-6 ous 
  • Aigua (si cal)

Per a la salsa: 

  • 2-3 tomaques de pera
  • 1 ceba
  • 3 alls 
  • 100 g d'olives negres sense pinyol 
  • 100 g d'anxoves 
  • Alfàbega 
  • Formatge parmesà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Mesclem la farina amb els ous i ho pastem tot bé.
  2. Deixem reposar la massa durant 30 minuts.
  3. La passem per la laminadora per a estirar-la i per a tallar-la.
  4. La bollim durant 3 o 4 minuts.
  5. Sofregim l'all i la ceba.
  6. Hi afegim la tomaca i ho deixem sofregir.
  7. Hi incorporem l’alfàbega, les olives i les anxoves.
  8. Hi aboquem la pasta i ho barregem tot.
  9. Ho servim amb formatge parmesà ratllat i alfàbega.

Nutrició: pasta fresca

Aporta menys calories que la pasta seca, però també menys fibra (zero). Així i tot suposa un alt rendiment energètic, ideal per a esportistes i també per a estudiants! Afavorix el rendiment intel·lectual, ja que el cervell es nodreix de glucosa, la qual es troba en els hidrats de carboni.

També et pot interessar

stats