Pasta fullada de cabell d'àngel, garapinyades i vi calent

Fàcil
2 hores
4 persones

Més dolços

Pasta fullada de cabell d'àngel, garapinyades i vi calent
Pasta fullada de cabell d'àngel, garapinyades i vi calent
22 de desembre 2022 - 19:59

Hem de tindre clar que la seguida de dolcets que fem en Nadal és una cosa extraordinària, d’uns poquets dies a l’any. Però ja que en són poquets, aprofitem-los. Per això, prepararem una recepta de pasta fullada de cabell d'àngel amb fruites garapinyades i vi calent.

Pren nota del que necessitaràs!

  • 2 làmines de pasta fullada
  • 1 pot de cabell d'àngel
  • 1 ou 
  • Anous
  • Avellanes 
  • Orellanes 
  • Mel 

Per al vi calent: 

  • 1 botella de vi negre jove
  • 3 branques de canella
  • 5 baies d'anís estrellat
  • 4 claus d'olor
  • 3 cullerades de sucre 
  • 1 cullerada de mel
  • Corfa de taronja
  • Corfa de llima
  1. Coem el vi amb les espècies, el sucre, la mel, corfa de llima i de taronja durant 20 minuts, aprox.
  2. Ho retirem del foc i ho deixem infusionar 1 hora.
  3. Per altra part, en una safata de forn, estenem una pasta fullada i hi posem el cabell d’àngel per damunt.
  4. Pintem les vores amb ou i ho tapem amb l’altra làmina de pasta.
  5. Ho pintem amb ou i ho enfornem a 180 °C durant 45 minuts, aprox.
  6. Per a les garapinyades, posem a caramel·litzar, en una paella, les anous, les avellanes i les orellanes amb mel.
  7. Aboquem les fruites garapinyades sobre el pastís i servim el vi.

Nutrició: cabell d'àngel

És un dolç que es prepara a partir de la caramel·lització de la polpa d’algunes carabasses, que solen ser molt riques en aigua (fins al 95% del seu contingut). Té propietats diürètiques i es tracta d'un aliment ric en fibra i en micronutrients com potassi, provitamina A, vitamina C, vitamina E i betacaroté.

També et pot interessar

stats