Pasta fullada de cabell d'àngel, garapinyades i vi calent
Més dolços
Hem de tindre clar que la seguida de dolcets que fem en Nadal és una cosa extraordinària, d’uns poquets dies a l’any. Però ja que en són poquets, aprofitem-los. Per això, prepararem una recepta de pasta fullada de cabell d'àngel amb fruites garapinyades i vi calent.
Pren nota del que necessitaràs!
Ingredients
- 2 làmines de pasta fullada
- 1 pot de cabell d'àngel
- 1 ou
- Anous
- Avellanes
- Orellanes
- Mel
Per al vi calent:
- 1 botella de vi negre jove
- 3 branques de canella
- 5 baies d'anís estrellat
- 4 claus d'olor
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada de mel
- Corfa de taronja
- Corfa de llima
Elaboració
- Coem el vi amb les espècies, el sucre, la mel, corfa de llima i de taronja durant 20 minuts, aprox.
- Ho retirem del foc i ho deixem infusionar 1 hora.
- Per altra part, en una safata de forn, estenem una pasta fullada i hi posem el cabell d’àngel per damunt.
- Pintem les vores amb ou i ho tapem amb l’altra làmina de pasta.
- Ho pintem amb ou i ho enfornem a 180 °C durant 45 minuts, aprox.
- Per a les garapinyades, posem a caramel·litzar, en una paella, les anous, les avellanes i les orellanes amb mel.
- Aboquem les fruites garapinyades sobre el pastís i servim el vi.
Nutrició: cabell d'àngel
És un dolç que es prepara a partir de la caramel·lització de la polpa d’algunes carabasses, que solen ser molt riques en aigua (fins al 95% del seu contingut). Té propietats diürètiques i es tracta d'un aliment ric en fibra i en micronutrients com potassi, provitamina A, vitamina C, vitamina E i betacaroté.