Pasta fullada de poma i fruita seca amb gelat
Un postre per saciar els amants més fervents del dolç
El nom és llarg, però l'elaboració molt senzilla. Això sí, necessitem uns quants ingredients. Et recomanem passar per la teua fruiteria o mercat de confiança per a afavorir el comerç local. Preneu nota!
Ingredients
- 1 planxa de pasta fullada congelada
- 2 pomes roges
- 50 g de sucre moreno
- Canella
- 1 llima
- 100 g de mel
- 25 g d’orellanes
- 25 g de figues seques
- 25 g d’avellanes
- 25 g d’anous
- 25 g de panses de Corint
- 1 terrina de gelat de mantecado
Elaboració
- Tallem la pasta fullada i disposem per damunt la poma.
- Empolvorem amb sucre i canella i enfornem.
- Torrem les anous i les avellanes trossejades.
- Afegim les orellanes, les figues i les panses.
- Agreguem la mel i llima i deixem que es caramel·litze tot.
- Servim amb el gelat, la fruita seca i mel.
Consells
- Per als fruits secs es recomana comprar-los naturals i torrar-los a casa.
- Si consumim gelat de manera puntual, no hem de calfar-nos el cap en esta qüestió, però si som consumidors habituals, hem de fixar-nos i buscar aquells que menys sucres i greixos tinguen i aquells on el contingut de fruita siga major.
- Donar prioritat als gelats casolans davant dels ultraprocessats
El mantecado
És el gelat cremós més bàsic: llet, sucre i rovell d'ou. El que seria una crema anglesa, però que es posa a "mantecar" o a "fer mantega" i es gela sense deixar de remoure perquè quede cremosa.